Mijenja se izgled zdravstvenih iskaznica: Nema više crveno bijelih kvadratića, a već na prvi pogled očita je najveća promjena

Ima li ičega važnijeg u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje od promjene dizajna zdravstvenih iskaznica osnovnog i dopunskog osiguranja? Nema, kažu u Upravnom vijeću koje se nedavno bavilo promjenom dizajna zdravstvenih iskaznica.

Prema odluci tog tijela, ostat ćemo bez prepoznatljivog izgleda i crveno-bijelih kockica. Odluka je, naime, pala na dizajnerski prijedlog od prije osam godina za koji je tada plaćeno 60.000 kuna. Prema tom rješenju, nema više crveno-bijelih kockica s desne strane po kojima se među svim karticama u novčaniku isticala ona najdragocjenija u trenutku kad bi nam zatrebala. Bit će to ubuduće “tramvaj” plava s logom HZZO-a i hrvatskim grbom “po sredini”. Razlog promjene? Više “na lageru” nema iskaznica s logom crveno-bijelih kockica pa je to prilika da se realizira stara ideja kad je, uostalom, i logo HZZO-a izgubio plavo-bijelo-crvenu boju i kad je iskaznica trebala biti ružičasto-ljubičasta.

No, tada, za SDP-ove Vlade, poprilično je zaiskrilo oko dizajna i nekako je odluka o provedbi promjene iskaznice stavljena u ladicu. Potkraj veljače UV HZZO-a odlučilo je da ipak “revitaliziraju staru ideju na novim karticama”, prenosi Jutarnji list.

To znači da će građani koji na nesreću budu trebali novu “plastiku” u svom novčaniku imati i novi plavo obojeni neprepoznatljiv dizajn koji se utapa u sivilo raznih bankarski i inih “plastika”. U HZZO-u tvrde da su “to morali učiniti jer Zavod već dugo ima novo grafičko rješenje koje ubuduće treba biti na novim iskaznicama”. A građani? Koga još briga što oni misle o odlukama koje im se ne sviđaju, ali ih plaćaju!

Facebook Komentari