U Italiji od koronavirusa danas umrla 41 osoba, ukupno 148; Slovenija zabilježila trećeg zaraženog, dva su u BiH

U Sloveniji otkriven treći slučaj koronavirusa, a u BiH zabilježeni prvi slučajevi zaraze. Zatvorena je osnovna škola u Banjoj Luci.

* Zabilježeno gotovo 95.500 oboljelih i 3300 umrlih

* Trenutačno je u Hrvatskoj deset zaraženih, proglašena opasnost od epidemije

* Dvoje zaraženih u Bosni i Hercegovini

* U Sloveniji i druga osoba pozitivna na koronavirus

Tijek događanja pratite u nastavku:

U Sloveniji je potvrđen i treći slučaj zaraze koronavirusom, prenose tamošnji mediji.

Testiranja provedena na učenicima osnovne škole u Banjoj Luci koju pohađa dječak zaražen koronavirusom pokazala su kako taj virus nije prenesen ni na jedno drugo dijete, izjavio je u četvrtak ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić.

“Sva djeca i nastavnici negativni su na koronavirus”, kazao je Šeranić novinarima dodavši da je testirano 26 učenika iz istog razreda te 12 nastavnika koji su s njima bili u kontaktu.

S tim učenicima u razredu je dječak koji je koronavirus dobio od oca zaposlenog u Italiji. Njih dvojica prve su osobe u BiH kod kojih je dijagnosticirana prisutnost virusa službenog naziva COVID-19.

Otac i sin koji imaju blage simptome bolesti smješteni su u izolaciju u banjolučkom Kliničkom centru a osnovna škola Branka Ćopića u koju ide dječak privremeno je zatvorena do kraja ovog tjedna kako bi se provela dezinfekcija.

Ministar Šeranić je kazao kako vlasti prate stanje i poduzimaju potrebne preventivne mjere no za sada ne planiraju drastične poteze poput zatvaranja škola ili vrtića.

U cijeloj BiH trenutačno je pod nadzorom više od 400 osoba koje su nedavno putovale u područja gdje se koronavirus raširio.

Danas je u Italiji potvrđena smrt još 41 čovjeka čime je ukupan broj preminulih od koronavirusa porastao na 148. Ujedno je to i najviše preminulih u jednom danu od ove bolesti u Italiji, a porastao je i broj zaraženih za 769 te sad iznosi 3858, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari