Doc. dr. sc. Vlatka Vukelić: Dr. Tomasović primjer je hrvatskog intelektualca jasne svjetonazorske i političke orijentacije

Pitali smo jednu od najviđenijih intelektualki s desnog političkog spektra u Hrvatskoj, Doc. dr. sc. Vlatku Vukelić, autoricu više znanstvenih radova o hrvatskoj povijesti i profesoricu na Fakultetu Hrvatskih studija u Zagrebu da nam da svoje viđenje i komentar unutarstranačkih izbora u HDZ-u.

“Čini se kako će najneizvjesnija utrka za političke funkcije unutar HDZ-a biti ona za potpredsjednike te stranke. Naime valjanu kandidaturu/potpise za potpredsjednika HDZ-a predali su Zdravka Bušić, Branko Bačić, Ivan Anušić, Oleg Butković, Davor Ivo Stier, Milijan Brkić, Tomislav Tolušić, Ivan Kujundžić te Hrvoje Tomasović.

Jedan dio političkih veterana, preletača i mamaca. Znam da nije na meni komentirati ovo, jer je to unutarstranačko pitanje, no kandidatura Hrvoja Tomasovića možda mi daje legitimitet progovoriti i o ovoj političkoj stvarnosti. Dr. Tomasović primjer je hrvatskog intelektualca, jasne svjetonazorske i političke orijentacije koji je, baš poput mene, “treći put” tražio svijećom kroz čudan prostor imaginarnih kirurškog dvorana u kojem tehničko i pomoćno osoblje nakon 10 godina radnoga staža pomisli da i ono može operirati pacijente. Pa uzmu skalpel, ubiju bolesnika i presele u drugu bolnicu u kojoj učine isto.

Zdrava hijerarhija ključ je zdravog razvoja svih institucija, pa i političkih stranaka te stoga pozdravljam ovaj samostalni ne frakcijski pohod na neku od funkcija. Prije svega dr. Tomasović šalje poruku kako ga plemenske čerge ne zanimaju, ali i da je zainteresirana strana. Mogla bih sada možda i zacviljeti jer je ovaj čovjek ušao u HDZ, no kao netko tko poštuje strukturu i fuziju grupe, jasan mi je u motivaciji. Ostvarenje cilja bila bi snažna poruka o promjeni HDZ-a iznutra. Na kraju, to i jest jedino važno, kaže Vukelić. (A.R.)

VIDEO Tomasović o izborima u HDZ-u: Neka izađu sada i kažu ako su nezadovoljni. Evo im sada prilike, ako vam se nešto ne sviđa sada mijenjajte

Poznati sportski radnik i humanitarac Herman Vukušić: Zašto podržavam dr. Hrvoja Tomasovića

Facebook Komentari