Direktor istarskog HEP-a zaposlenike poslao na seminar kod stranačke kolegice na kojem su učili i kako zavoljeti sebe

Screenshot

Direktor istarske podružnice HEP-a svoje je zaposlenike poslao na seminar ”Čarobna 2020.” gdje su učili zakonitosti novca te kako zavoljeti sebe, a usput su se i opuštali, meditirali. Uz sve to, voditeljica seminara iz iste je stranke kao i direktor podružnice – članovi su HNS-a.

Tajni izvor iz HEP-a potvrdio je Provjerenom kako to nije prvi put da direktor Liović isplaćuje novac svojoj kolegici iz stranke Kristini Bulešić. ”Nije potrebna javna objava ako je iznos manji od 20.000 kuna. HEP je pod HNS-om. Ta osoba može raditi što god hoće… financirati svoje prijatelje. Inače su gospodin Liović i gospođa Bulešić u dobrim prijateljskim odnosima. I na taj način to je izvlačenje novca”, otkrio je izvor reporterki Provjerenog Ani Malbaši.

Samom tečaju prisustvovala je i Malbaša te ga platila 750 kuna, a u razgovoru s polaznicima otkrila je kako ih je iz HEP-a došlo njih 18 iz okolnih gradova.

”Neki misle da je to glupost samo da bi dobio poene kod direktora, da bi možda dobio veći koeficijent, bolju plaću. O tome ovisi, znaš ono, kako se ti zalažeš. To sve netko negdje gleda, npr. mi koji smo došli možda ćemo dobiti neki plus”, kazala je djelatnica HEP-a.

S pitanjima kako je seminar plaćen novcem poreznih dužnosnika reporterka je konfrontirala direktora pulske Elektroistre, podružnice HEP-a, Zvonka Liovića, koji je također i predsjednik istarskog HNS-a, dok je trenerica Kristina Bulešić predsjednica pulskog.

Na upit o suradnji, direktor odgovara kako je on samostalno odlučio poslati zaposlenike na seminar, dok trenerica ima drugu priču. Ona se, kaže, prva obratila direktoru.

Provjereno je došlo i do narudžbenica iz HEP-a iz kojih se vidi koliko je novca potrošeno proteklih godina na takve edukacije, i to sve na seminare dotične trenerice, stranačke kolegice direktora tvrtke.

Koja se pozadina krije iza cijele priče, ne propustite doznati u večerašnjoj emisiji Provjerenog u 23 sata.

Share This Article