U nekim dijelovima Italije zbog korona virusa obustavljena je nastava, a Conteova vlada sada želi to učiniti i u cijeloj zemlji

Premijer Talijanske Republike, Giuseppe Conte

Talijanska vlada odlučila je zatvoriti sve škole i sveučilišta, javlja The Guardian. Obrazovne ustanove trebale bi biti zatvorene do sredine ožujka zbog situacije s koronavirusom.

Po broju žrtava koronavirusa, Italija je treća u svijetu, odmah iza Kine i Irana. Umrlo je 79 osoba, a zaraženih je preko 2.500.

Ministrica obrazovanja Lucia Azzolina rekla je nakon sastanka premijera Contea i ministara da je zatražila od tehničko-znanstvenog odbora dodatne informacije, a o konačnom rješenju bit će odlučeno u narednih nekoliko sati, piše ANSA.

U Liguriji, Lombardiji, Pijemontu, Marcheu i Emiliji-Romagni već je nastava obustavljena do kraja tjedna. Škole i sveučilišta bi po ovoj odluci vlade bile zatvorene sredine ožujka, do donošenja procjene epidemije, piše Il Messaggero.

U Italiji korona virusom zaraženo novorođenče, kao i dva suca milanskog suda, pa su reducirane rasprave; 79 mrtvih i 2263 zaraženih, ali epidemija usporava

Facebook Komentari