U Italiji se zaraza korona virusom usporava, 52 osobe su umrle, evo kako je ostalih 1783 registriranih

U Italiji se zaraza korona virusom usporava: jučer je porast pacijenata bio 16% (258 više slučajeva) u usporedbi s 50-postotnim porastom zabilježenim dan ranije.

Nadalje, 50% njih je asimptomatsko (ili s blagim simptomima) i u kućnoj izolaciji, 40% je hospitalizirano sa simptomima, a samo 10% na intenzivnoj njezi.

Od 1.835 pacijenata, 927 je izolirano u svom domu, 742 su hospitalizirana sa simptomima, a 166 ih je na intenzivnoj njezi. 149 se oporavilo, 52 su umrli.

U Pratu je zabilježen prvi pozitivni slučaj koronavirusa, u tijeku je validacija ISS-a (Talijanski nacionalni zdravstveni institut).

To je mlada Talijanka koja se nakon nekoliko dana boravka u Lombardiji vratila u Toskanu, bila je u Bergamu. Žena je hospitalizirana na odjelu za zarazne bolesti bolnice Prato, njezino opće zdravstveno stanje je dobro. S time se broj slučajeva u Toskani povećao na 14, od kojih je pet potvrđeno na ISS-u, a za ostale je testiranje u tijeku.

Najnoviji bilten Civilne zaštite potvrđuje ono što su stručnjaci ponavljali danima, a što je danas naglasio i predsjednik ISS-a Silvio Brusaferro: Sljedećih nekoliko dana bit će temeljno za razumijevanje mogu li poduzete mjere doista zaustaviti zarazu ili će trebati strože mjere, piše ANSA.

Facebook Komentari