U Italiji korona virusom zaraženo novorođenče, kao i dva suca milanskog suda, pa su reducirane rasprave; 79 mrtvih i 2263 zaraženih, ali epidemija usporava

ISS (Talijanski nacionalni zdravstveni institut) procjenjuje bi li trebalo proširiti crvene zone na temelju nekih epidemioloških, geografskih i kriterija izvedivosti mjere, rekao je predsjednik ISS-a Silvio Brusaferro, a potvrdio je i da je jedno novorođenče pozitivno na korona virus u Lombardiji, prenosi ANSA.

“Nije intubirano, koliko znamo, klinička slika se smatra normalnom.”, izvijestio je.

U Italiji je 2263 zaraženih, 428 više nego jučer. 79 je mrtvih, 27 osoba više nego jučer, 160 ih je ozdravilo. Za stručnjake se epidemija usporava, prenosi ANSA i dodaje kako su ovo podaci Civilne zaštite. U Milanu su dva suca pozitivna, a odgođena su neka manje hitna ročišta.

“Djevojčica iz Lombardije je hospitalizirana u prvim danima života testirana je na korona virus, nije intubirana, bila je na postnatalnoj skrbi. Klinička slika se, koliko znamo, smatra normalnom.” rekao je predsjednik ISS-a Silvio Brusaferro na konferenciji za novinare u Rimu.

Usporava se napredak u novim slučajevima koronavirusa SarsCoV2: podaci koje je danas objavila Civilna zaštita pokazuju da „nema nekontroliranog širenja epidemije“ i da se počinju pokazivati pozitivni rezultati do sada usvojenih mjera suzbijanja. Ovo je komentar teorijskog fizičara Paola Castorine s odsjeka Katanija Nacionalnog instituta za nuklearnu fiziku (INFN) i Sveučilišta u Kataniji, prenosi ANSA.

“Mi procjenjujemo treba li proširiti crvene zone na temelju nekih epidemioloških, geografskih i kriterija izvodljivosti mjere”. To je rekao predsjednik ISS-a Silvio Brusaferro na konferenciji za novinare govoreći o području Bergama.

“Analiziramo Lombardiju posebno nove slučajeve za općine oko Bergama – dodao je – i gledamo podatke o incidenciji i na temelju stope reprodukcije virusa”.

Dvojica milanskih sudaca, jedan iz građanskog odsjeka i drugi iz odjela za prevenciju, pozitivni su na korona virus i sada su u izolaciji.

“Nisu loše”, precizirao je predsjednik milanskog suda Roberto Bichi, objašnjavajući da ekipe sada stižu na dezinfekciju njihovih prostorija i dodajući da će tridesetak ljudi, uključujući sudce i administrativno osoblje koji su bili u kontaktu sa zaraženim sucima, otići u samoizolaciju.

Facebook Komentari