Treba li tenisice prati u perilici rublja? Staviti lopticu za tenis u sušilicu?

Najlakši i najbrži način pranja tenisica je ubacivanje u perilicu rublja – zaboravimo na njih nekih sat vremena, a izađu kao nove. Stručnjak i vlasnik jedne tvrtke za čišćenje, Will Lankston, otkrio je zašto to možda i nije najpametnija ideja.

“Savjetujem da ne perete svoje tenisice na taj način, te da ih nikako ne stavljate u sušilicu. Toplina može ‘zgužvati’ tenisice i uništiti lijepilo koje ih drži. Sušilica također može smanjiti tenisice ovisno o materijalu od kojeg su napravljene.” Najbolji način čišćenja bio bi lagano brisanje vlažnom krpom”, objasnio je Lankston za The Sun, piše Večernji list.

Lankston također savjetuje stavljanje teniske loptice u sušilicu ako želite mekane ručnike. “Ako želite da vam ručnici, kaputi ili jastuci budu mekani stavite tenisku lopticu u sušilicu zajedno s njima. Osim što će sve biti mekano i glatko, zahvaljujući teniskoj loptici sve se brže osuši.”

Will je uz savjete i ‘srušio’ jedan mit o ubijanju bakterija: “Previše praška za pranje rublja može stvoriti probleme kao što su mrlje na odjeći, smrad u perilici i duže sušenje odjeće. Također, pranje rublja na visokoj temperaturi ne ubija bakterije – stavite izbjeljivač na bazi klora.”

Facebook Komentari