Potvrđen novi slučaj zaraze: U Varaždinu mlađi muškarac pozitivan na koronavirus. Testirao se i papa Franjo, nalaz je negativan

Jedna osoba pozitivna je na koronavirus u Varaždinu, potvrdio je za Dnevnik Nove TV ministar zdravstva Vili Beroš.

* U Varaždinu jedna osoba pozitivna na koronavirus.

* U Hrvatskoj je dosad devetero zaraženih.

* Broj zaraženih koronavirusom u Europi raste, a u Kini se smanjuje.

Još jedan kineski liječnik preminuo je od koronavirusa, javlja BBC. Dr. Mei Zhongming navodno je bio kolega kineskog liječnika Li Wenlianga, prvog liječnika koji je upozoravao na pojavu koronavirusa, od kojeg je kasnije i preminuo.

Papa Franjo nije zaražen koronavirusom, javlja Reuters. Testirao se nakon što je proteklog tjedna zbog prehlade otkazao većinu audijencija, a prvi put u svom papinstvu otkazao je i korizmenu duhovnu obnovu. Glasnogovornik Vatikana Mario Bruni zasad nije komentirao Papine nalaze testiranja na koronavirus.

U Hrvatskoj je potvrđen deveti slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađem muškarcu u Varaždinu čiji su nalazi testiranja pokazali da je pozitivan na taj virus, rekao nam je ministar zdravstva Vili Beroš. Iz Stožera civilne zaštite priopćili su da je riječ o vozaču koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije.

Ministar zdravstva kazao je za DNEVNIK.hr da je pacijent smješten u izolaciju u varaždinskoj bolnici te da ima blage simptome bolesti. Dodao je i da će tijekom dana posjetiti bolnicu u Varaždinu.

Ovo je prvi slučaj zaraze u tom gradu i ukupno deveti u Hrvatskoj. Ranije je utvrđeno da je petero ljudi zaraženo u Rijeci, a troje u Zagrebu. Svi su pod zdravstvenim nadzorom.

Facebook Komentari