Kurz: Erdoganovo ponašanje je napad na EU i Grčku

Erdoganovo ponašanje je “napad na EU i Grčku”, piše OE24.

Bilo je “jasno tko je krivac!” Kancelar Sebastian Kurz (ÖVP) i njegov “zamjenik” Werner Kogler (Zeleni) u utorak su žestoko kritizirali turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Na konferenciji za novinare u Beču rečeno je da je Erdogan namjerno organizirao nalet 13.000 migranata na tursko-grčku granicu kako bi ucjenjivao EU, piše OE24.
 
“To je zlonamjerna provokacija turskog predsjednika”, rekao je Kogler. Na konferenciji za novinare najavljena su i tri milijuna eura humanitarne pomoći za ljude u sirijskom ratnom području Idliba.

Napad na EU

Erdoganovo ponašanje je “napad na EU i Grčku”. S turske strane ljude su vozili prema granici autobusima uz lažna obećanja, gdje još prije tjedan dana nije bilo “humanitarne krize”. Bio je to “organizirani nalet”, rekao je Kurz (ÖVP) u nazočnosti Koglera i ministra unutarnjih poslova Karla Nehammera (ÖVP).
 
Trojica predstavnika vlade složili su se da se EU mora suprotstaviti ovom “Erdoganovom pokušaju ucjene”.

Turski predsjednik zlostavljao bi migrante na “nehumani način”, kažu.

Ljudi koji su sada dovedeni na granicu također nisu izravno izbjeglice iz sirijskog kriznog područja Idliba, već su dugo bili u Turskoj. Turska je primila oko 3,5 milijuna izbjeglica i dobila je financijsku potporu EU-a, piše OE24.

Facebook Komentari