Deveti zaraženi korona virusom je pripadnik varaždinske zlatne mladeži, evo kako se zarazio

Foto: OB Varaždin

Pacijent iz Varaždina kojem je danas potvrđena dijagnoza Covida-19 je mlađi muškarac koji je sa svoja tri prijatelja tijekom prošlog tjedna privatno boravio u Milanu. Ne radi se o vozaču kamiona kako se u prvim informacijama govorilo. Navodno se radi o poznatom Varaždincu, u ranim tridesetima, pripadniku varaždinske zlatne mladeži, piše Jutarnji list.

Od kad je zaražen, prije tjedan dana, u kontaktu je s epidemiologom i cijeli je tjedan, prema riječima Roberta Vugrina, voditelja stožera Civilne zaštite Varaždinske županije, proveo u kućnoj izolaciji. U bolnicu je stigao sinoć.

Na povratku u Hrvatsku sva su četvorica dobila rješenje o zdravstvenom nadzoru i trebali su biti u samoizolaciji. Klinička slika kod jednog od njih počela se pogoršavati a onda su svi dobili preporuku da se jave u bolnicu. Svi su testirani ali samo kod jednog za sad je potvrđen Covid-19. Trenutno epidemiološka služba Varaždinske županije utvrđuje kontakte četvorice mladića.

Nakon što je tom Varaždincu dijagnosticirana bolest, pod prismotru su stavljena još dva člana njegove obitelji.

—————————————

– U ovom trenutku imamo samo devet pozitivnih osoba, mišljenja smo da naše mjere daju rezultate. Zdravstveno stanje svih oboljelih je dobro, mladić u Varaždinu čak nema temperaturu, to je ohrabrujuće – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš nakon posjeta bolnici u Varaždinu.

Potvrđen novi slučaj zaraze: U Varaždinu mlađi muškarac pozitivan na koronavirus. Testirao se i papa Franjo, nalaz je negativan

Facebook Komentari