HDZ objavio financijsko izvješće

Hrvatska demokratska zajednica nadležnim je tijelima dostavila godišnje financijsko izvješće za prethodnu godinu.

Prihodi HDZ-a u 2019. godini iznosili su 46,7 milijuna kuna, dok su rashodi bili 42,9 milijuna kuna. Stranka je tako ostvarila višak prihoda u visini od 3,8 milijuna kuna.

HDZ je iz proračuna lani dobio 35,9 milijuna, a novac im je isplaćen temeljem broja saborskih zastupnika, prihoda iz proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave temeljem broja osvojenih mandata u predstavničkim tijelima te naknade troškova izborne promidžbe nakon održanih izbora za EU parlament.

8,6 milijuna kuna ostvareno je prihodima od članarina, a 1,6 milijuna kuna od donacija.

Kad je riječ o rashodima, na one materijalne otišlo je 26,4 milijuna kuna, a slijede rashodi za zaposlene u iznosu od 10,2 milijuna kuna te troškovi tekućih donacija u iznosu od 1,4 milijuna kuna.

“U 2019. godini Stranka je financirala izbore za Europski parlament, prvi krug predsjedničkih izbora, EPP kongres i događanja vezana za 30. obljetnicu osnivanja HDZ-a. Unatoč tome, ostvarili smo višak prihoda nad rashodima. To je rezultat kontinuiranog, odgovornog pristupa i racionalnog upravljanja. Hrvatska demokratska zajednica je bez obveza po kreditima i pozajmicama te svoje obveze uredno i redovno podmiruje”, poručuju iz HDZ-a, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari