Horvat o koalicijskom potencijalu između HDZ-a i Miroslava Škore

Ministar gospodarstva i potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat u Novom danu komentirao je unutarstranačke izbore u HDZ-u i osnivanje političkog pokreta Miroslava Škore.

Oko unutarstranačkih izbora u HDZ-u kaže da je njegova želja da izbori, koji nikada do sada nisu bili toliko demokratični, završe bez puno turbulencija kako bi HDZ bio što spremniji za kampanju za parlamentarne izbore.

“Zaoštravanju retorike kojom se krenulo u pretkampanju nema mjesta. Mi smo jedna velika obitelj”, zaključio je i dodao da unutar HDZ-a postoji konsenzus da Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem radi dobar posao i tu nema dileme.

“Kada je riječ o političkoj i ideološkoj domeni očito je da nismo svjesni činjenice da desni politički spektar može zauzeti samo jedna opcija”, rekao je i dodao da ga zato pojava Miroslava Škore nije iznenadila.

Smatra da je ovo što se danas događa, za razliku od predsjedničkih izbora, prava bit projekta Škoro koji želi ući u Sabor i ne odbacuje mogućnost da u budućnosti taj politički pokret koalira s HDZ-om.

Govoreći o aktualnoj koaliciji i budućem koalicijskom potencijalu HDZ-a Horvat kaže da je uvijek do sada nakon svih izbornih procesa osam manjinskih zastupnika bilo u koalicijskom potencijalu vladajućih.

Siguran je da će opet manjinski zastupnici biti uz većinu u parlamentu. Prisjetio se da su dva puta pokušali s Mostom i odluka da se prekine suradnja je bila jedina moguća odluka. Kaže da su tada išli na izbore, danas ne bilo Agrokora, a Hrvatska bi trpila posljedice.

“Želim si stabilnu saborsku većinu i radikalne reformske mjere koje će dati priliku gospodarstvu i poduzetnicima da naprave iskorak za koji vidimo da je moguć, ali se ne dešava jer su pomaci prespori”, zaključio je potpredsjednik HDZ-a.

Share This Article