WHO podigao stupanj opasnosti zbog korona virusa na “vrlo visok”, u Italiji 21 umrla osoba

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Hrvatskoj u kojoj je sad ukupno pet oboljelih, objavio je u petak ujutro Nacionalni stožer civilne zaštite. U Italiji je u petak broj zaraženih koronavirusom porastao na 888, umrla je dosad 21 osoba, a 46 se izliječilo, objavile su vlasti, a pokrajina Lombardija zatražit će od vlade da preventivne mjere ostanu na snazi još najmanje tjedan dana, piše N1.

IZ KBC-a Rijeka priopćili su kako su posjete pacijentima zabranjene do daljnjeg.

“Radi sprečavanja širenja respiratornih infekcija, do daljnjega nisu dopuštene posjete pacijentima na svim lokalitetima KBC-a Rijeka.

Ovo je privremena mjera predostrožnosti kako bi se smanjila mogućnost prenošenja zaraze prema preporuci Ministarstva zdravstva”, javili su iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Ministar zdravstva Vili Beroš u Dnevniku je za N1 još jednom poslao umirujuće poruke da je situacija pod kontrolom i da razloga za paniku nema.

Rekao je da sama činjenica da imamo samo petero oboljelih od koronavirusa do sad – obećavajuća te da nema potrebe za zabranama većih okupljanja. Dodao je da je epidemiološka situacija mirna i dobra te da se nema posebnih preporuka za hrvatske građane.

Svjetska zdravstvena organizacija podignula je stupanja opasnosti i širenja koronavirusa na svjetskoj razini na “vrlo visok” stupanj.

No, naglasili su u objavi na Twitteru kako naš najveći neprijatelj sada nije koronavirus sam po sebi već strah, glasine i stigmatizacija.

Facebook Komentari