-2.1 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Kaos na granici Turske i Grčke, sukob policije i migranata; Erdogan...

VIDEO Kaos na granici Turske i Grčke, sukob policije i migranata; Erdogan ih šalje autobusima, kruže snimke

Migranti su pokušali ući u Grčku – i EU, nakon što je Ankara smanjila kontrolu, odnosno odlučila je da više ne zaustavlja migrante iz Sirije koji kopnom i morem pokušavaju stići u Europu, javlja srbijanski B92.

Turski graničari nestali su ovog jutra, rekao je gradonačelnik Orestijade (Ὀρεστιάς) Vasilis Mavradis, dodajući da je grupa migranata pokušala ući preko Kastanjesa (Καστανιές).

Za list Katimerini izvori su rekli da je povećan broj patrola u ovom području i postavljena je žičana ograda koja osigurava svaki centimetar granice.

Na društvenim mrežama kruže informacije s video-snimkama, gdje se navodi da Turska osigurava autobuse za migrante i šalje ih do graničnih prijelaza s Grčkom i Bugarskom.

Mitsotakis: Grčka neće tolerirati ilegalan ulazak migranata

Grčka neće tolerirati nijedan ilegalan ulazak migranata preko njene granice i povećat će sigurnost na svojim granicama, upozorio je danas grčki premijer Kyriakos Mitsotakis.

“Grčka ne snosi nikakvu odgovornost za tragične događaje u Siriji i neće snositi posljedice odluka koje su donijeli drugi”, naveo je on na Twitteru, prenosi Reuters.

Migranti i izbjeglice počeli su se okupljati na grčko-turskoj kopnenoj granici pošto je Turska upozorila da će pustiti na tisuće izbjeglica koje drži u zemlji od 2016. po sporazumu Ankare i EU, a koji žele doći do Europe, piše B92.

Najnovije

Još iz rubrike