Miroslav Škoro u subotu će osnovati stranku, obavijeno je velom tajne, ali su neka imena procurila

Miroslav Škoro sutra će osnovati stranku, kojoj će u nazivu biti riječ pokret i njegovo ime, no u njegovu timu još uvijek ne žele otkriti puno ime stranke, piše Večernji list.

Iako pojam pokret ima daleko šire značenje od stranke, objašnjavaju da su se na osnivanje stranke odlučili kako bi zadovoljili pravnu normu. Pokret, kažu, mora imati ustrojstveni oblik, a u Hrvatskoj ne postoji zakon o pokretima. Da bi se Škorino ime najesen moglo naći na listama u svim izbornim jedinicama, po zakonu mora osnovati stranku, pojašnjavaju.

U Škorinu timu zasad ne otkrivaju tko su ljudi s kojima planira osnovati stranku, no portal Telegram navodi imena bivših HDSSB-ovaca Krešimira Bubala i Dražena Đurovića, kao i Maria Radića i Mladena Mikolčevića iz tvrtke Pevex, koji su bili angažirani i u Škorinoj predsjedničkoj kampanji. Iz Škorina kruga pak naglašavaju da će članovi stranke u velikoj većini biti stručnjaci koji ranije nisu bili politički aktivni.

Kada je riječ o strankama koje su poduprle Škorinu kandidaturu, njih zasad nema u Škorinu pokretu, a iz njegova tima najavljuju da će sa svima njima nastaviti usuglašavanje o suradnji i zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore. – Pokretu mogu pristupiti svi koji žele promjene u Hrvatskoj i koji za cilj imaju interes Republike Hrvatske – poručuju iz Škorina tima, piše Večernji.

Facebook Komentari