Ministar Beroš se vratio iz Rima, zaraženi mladić je stabilno, ali…: Čujem da njegova djevojka također ima znakove, bit će pregledana i vjerojatno testirana

Ministar zdravstva Vili Beroš vratio se sa sastanka u Rimu. Tamo je odlučeno da se granice s Italijom neće zatvarati. Ministar nam je otkrio i da je zaraženi Hrvat stabilno, no da postoji sumnja kako je i njegova djevojka zaražena koronavirusom.

Ministar zdravstva Vili Beroš vratio se sa sastanka u Rimu gdje je, između ostaloga, razgovarao i o mogućnosti zatvaranja granica. Rekao je kako su svi bili suglasni u tome da su mjere koje provodi talijanska Vlada adekvatne te da su usuglasili i neki zajednički koncept, ali je odbacio ideje o zatvaranju granica.

“Kada je riječ o zatvaranju granica u ovom trenutku smo odlučili da to ne dolazi u obzir jer to ne bi bilo učinkovito. Iznesena je prejasna argumentacija u tom kontekstu”, tvrdi.

Iznio je i najnovije informacije oko zasad jedinog hrvatskog pacijenta s koronavirusom, te potvrdio sumnje u novu zarazu. “On je u ovom trenutku stabilnog stanja, međutim čujem da njegova djevojka također ima znakove, stoga će ući u proceduru, bit će pregledana, vjerojatno testirana i vidjet ćemo što i kako dalje s njom.”

KBC Zagreb otkazao je operacije koje nisu hitne. Ministar je dao svoje mišljenje o tome je li to potrebno i pametno. “Mislim da je zabrana posjeta jedna razumna mjera, međutim odgoda hladnog programa u ovom trenutku i ovoj epidemiološkoj situaciji mislim da nije utemeljena”, kazao je. Ipak, rekao je kako neće sam donositi odluku o takvim stvarima.

“Naravno da ću konzultirati epidemiološku struku, zatražiti njihove decidirane, egzaktne preporuke i zatim odlučiti o tim mjerama.”

Za kraj je rekao kako su ga pri povratku iz Italije granični policajci pitali odakle dolaze te ih provjerili, međutim, odgovorili su im da su iz Rima i da nisu bili u sjevernim regijama, tako da je, kaže, “situacija tu bila pod kontrolom”, prenosi dnevnik.hr

Zbog korona virusom zaraženog kolege, zaposlenici Ericsson Nikole Tesle do daljnjega će raditi od kuće

Facebook Komentari