Radnici Ericssona doznali da je kolega zaražen: Bojim se kući, da ne zarazim suprugu

Neizvjesnost ispred rampe na Krapinskoj 45, na ulazu u Ericsson Nikola Tesla. Vijest o tome da je prvi zaraženi koronaviruskom jedan od njih, zaposlenika tvrtke, odjeknula je poput bombe. Nije prošlo niti sat vremena otkad su doznali, a novosti su podijelili s Večernjakovim reporterima.

– Jel se zna u kojem je odjelu radio? – pita jedan. Zabrinuti su, ne znaju što ih je snašlo, do maloprije su normalno radili, a sad se u njih uvukla tjeskoba. Neki su otišli su posla ranije, neki su ostali. – Tko je taj dečko koji je zaražen? – Na kojem je katu radio? – priča društvo ispred rampe. Brinu. Mladić u ranim 30-ima Večernjem kaže:

– Mama mi je preko WhatsAppa maloprije javila da je čula da se virus pojavio kod mene na poslu. Da je vidjela na portalima. Kad se pročulo, brzo smo izašli van. Oni koje nije bio strah, ti su ostali. I šef je ostao, on je još gore – priča radnik. Među zabrinutim licima, s laptopom na leđima i tabletom u ruci i Talijan Marco (44). On je iz firme izašao prije ostalih. Poruka mu stiže i pokazuje je Večernjakovim repoterima.

– Ne znam, možda ja već imam virus. I sad me strah otići kući kod moje supruge. Lako za mene, ali ne bih joj želio prenijeti. Ne znam što da radim – priča Talijan zaposlen u tvrtki.

Kad ste posljednji puta bili u Italiji?

– Za Božić, vidjeti mamu, brata.. Odrastao sam u Trentinu, a studirao u Zagrebu, tu u Baštijanovoj ulici. Inženjer sam, programer.. Plaća je slična kao i u Italiji, no troškovi života su manji. A zgodno je da moja supruga Zagrepčanka radi – u Italiji! U Ceseni. Ali sad je doma. Ne znam što ću, kažem, želim znati jesam li zaražen, brine me.. Kakav dan, nevjerojatno. U velikom kompleksu na križanju Krapinske i Selske radi možda i dvije tisuće ljudi. Neki ispred s cigaretom, drugi idu od jednog do drugog i raspituju se.

– Ja se unutra ne vraćam – kaže netko. – Kompleks je ogroman, kao veliko smo olimpijsko selo. Još smo na Selskoj! A tko zna tko je od kolega zaražen – brinu radnici.

Tvrka Ericsson Nikola Tesla potvrdila je kako je osoba koja je zaražena koronavirusom i koja se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu zaposlenik kompanije. – On je u srijedu 19. veljače bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. Zaposlenik je u petak bio na radnom mjestu u Zagrebu. Prema nama dostupnim informacijama od strane obitelji, u nedjelju 23. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa – prenijela je Snježana Bahtijari, direktorica marketinga, komunikacija i društvene odgovornosti Ericssona. U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te su direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama, tvrde u tvrtki.

Zasad jedini zaraženi u Hrvatskoj je zaposlenik Ericssona Nikola Tesla i u petak je bio na poslu

Facebook Komentari