Prvi slučaj korona virusa u Zagrebu ispraznio police u dućanima

Foto: Čitatelj dnevnik.hr

U Zagrebu je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom, a građani su požurili u trgovine kako bi stvorili zalihe osnovnih namirnica.

Ljekarne su već prije nekoliko dana ostale bez zaštitnih maski, a građani su sada počeli stvarati i zalihe hrane. U Zagrebu je u utorak potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom, nakon čega su u trgovinama opustošene police.

Na fotografijama koje nam je poslala čitateljica vide se prazne police u jednom trgovačkom centru u zagrebačkim Vrbanima. ”Nema mesa, ribe, nema tjestenine, a riža je otišla. Kupljen je i sav kvasac. U trgovini s kozmetičkim prozivodima više nemaju ni sredstva za definzekciju ruku”, kaže čitateljica.

Građani su i na društvenim mrežama pisali o ”nestašici” zaliha u trgovinama diljem Zagreba. Kažu da u nekim trgovinama više nema konzerviranih proizvoda i tjestenine, ali zato sapuna – ne manjka. ”Znaju se prioriteti”, napisao je jedan Zagrepčanin, na što su se drugi nadovezali da su ostali šokirani brojem kupaca u trgovinama. Neki su čak pomislili i da se nešto besplatno dijeli.

Na sve su reagirali i iz Stožera za Civilnu zaštitu Grada Zagreba: ”Nema potrebe da se juriša u dućane. Trgovine će biti snabdjevene. Grad Zagreb će dobiti našu potporu da normalno funkcionira”, kazao je Pavle Kalinić

Veći promet zabilježen je u Sparovim prodavaonicama, odgovorili su na naš upit iz tog trgovačkog lanca. ”Brinemo da imamo dovoljno količina potrebne robe za naše kupce. Pratimo najnovije informacije te smo u kontaktu s nadležnim institucijama i slijedimo sve upute kako bi osigurali maksimalnu zaštitu za svoje zaposlenike i za kupce”, poručuju iz Spara.

Iz Lidla kažu da u njihovim prodavaonicama nije zabilježen porast prodaje osnovnih namirnica.”Tvrtka Lidl, kako u Hrvatskoj, tako i na međunarodnoj razini, pažljivo prati situaciju s koronavirusom kako bismo napravili sve što je potrebno za zaštitu svojih zaposlenika i kupaca”, stoji u odgovoru, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari