Profiteri na djelu u Hrvatskoj, nude maske za nevjerojatnih 8 kuna po komadu

U Hrvatskoj je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom, a u ljekarnama diljem Hrvatske nestašica je zaštitnih maski. Situaciju već neki iskorištavaju i pokušavaju zaraditi. Dobavljači koji se bave medicinskim materijalima i proizvodima ljekarnama nude maske po cijeni od 8 kuna. Podsjetimo, cijena maske je 17 lipa.

Ljekarne su dobile ponudu od nekih dobavljača za maske po višestruko većim cijenama nego što je to uobičajeno, potvrdila je za web portal HRT-a Ana Soldo, predsjednica Hrvatske ljekarničke komore.

– Cijena jedne obične kirurške maske, dvoslojne ili troslojne, dođe li ona na tržište od tih dobavljača, u maloprodaji bi bila oko 8 kuna i 10 lipa, dodala je.

Navela je i kako je problem to što su to jedine maske jer maski po običnoj cijeni skoro više nema nigdje po ljekarnama u Hrvatskoj.

Zasad po bolnicama ne bi trebalo biti problema s medicinskom opremom.

– Koliko ja znam bolnice su uglavnom dobro opskrbljene, uvijek imaju zalihe za svoje potrebe za mjesec-dva. Tamo nema velikog protoka pacijenata i tamo se ništa izvanredno nije dogodilo da bi bilo manjka. Ljudi su zbog medijske kampanje i atmosfere straha i panike pohrlili u ljekarne i kopovali količine koje ima čak i ne trebaju, rekla je Soldo.

Facebook Komentari