Obrat u slučaju Filipa Zavadlava? Odvjetnik Šerić: Već sad je otežano vođenje postupka

Mjesec i pol dana od trostrukog ubojstva u Splitu koje je počinio 25-godišnji Filip Zavadlav, a koje je šokiralo zemlju i podijelilo javnost, RTL donosi nove informacije o slučaju.

Kako doznaje RTL, Filipov odvjetnik Branko Šerić, zatražio je od Vrhovnog suda da se suđenje premjesti na neki drugi sud u Hrvatskoj.

“Smatram da se radi o takvom teškom kvalificiranom kaznenom djelu višestrukog ubojstva da je došlo do uznemirenja građana, da će se postupak pred nekim drugim sudom lakše i efikasnije provoditi”, rekao je Šerić za RTL.

Za RTL još dodaje kako je već sada, zbog procjene sigurnosti okrivljenika, ali i medijske uključenosti, otežano vođenje kaznenog postupka.

“Moja očekivanja su da bi Vrhovni sud zaista trebao objektivno ocijeniti sve ove okolnosti, pa čak i ekonomičnost postupka”, rekao je. Filip Zavadlav trenutno se nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu odakle ga se vozi na ročišta u Split. Prijedlog za prenošenje nadležnosti na splitski je sud stigao potkraj prošlog tjedna.

“Zatraženo je mišljenje državnog odvjetnika koji je dao mišljenje i nakon toga će cijeli spis biti ponovno poslan u Zagreb kako bi Vrhovni sud odlučio o tom prijedlogu”, rekao je Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

U DORH-u ne vide razloga za promjenom.

“U odnosu na ovaj zahtjev Županijsko državno odvjetništvo u Splitu dalo je negativno mišljenje. Činjenica je da Županijsko državno odvjetništvo u Splitu provodi istragu do završetka iste bez obzira na to kakvu će odluku o prijedlogu branitelja okrivljenika donijeti Vrhovni sud Republike Hrvatske”, poručili su.

Da slučaj treba ostati na splitskom Županijskom sudu misle i građani.

Odluku o zahtjevu obrane donijet će Vrhovni sud u Zagrebu s kojeg poručuju kako prijedlog za prenošenje nadležnosti još nisu zaprimili, piše RTL.

Facebook Komentari