Nestale maske iz ljekarni u Istri, čini se da i Zagrepčani kupuju

Nakon što se u Italiji naglo povećao broj zaraženih koronavirusom, u istarskim ljekarnama rasprodane su sve zaštitne maske.

U istarskim ljekarnama više nema zaštitnih maski. Nakon što je tijekom vikenda buknula epidemija koronavirusa u susjednoj nam Italiji, u gradskim i privatnim ljekarnama u Istri – maski više nema.

Potvrdila je dnevnik.hr-u to Ivanka Žiković, ravnateljica Istarskih ljekarni, te otkrila kako su maske gotovo rasprodane već prošli tjedan, a tijekom vikenda nestalo je i ono nešto malo preostalih maski.

“Nula bodova, nema više maski, sve je otišlo. Nije ih moguće ni nabaviti jer ih ni veledrogerije nemaju na zalihama. Nemoćni smo. Zovu nas i privatne ljekarne, ali sve je rasprodano. Mi smo ovdje prvi na udaru, puno naših ljudi radi ili studira u Italiji”, kaže Živković.

Svima koji dolaze u ljekarne i raspituju se o zaštiti od koronavirusa preporučuju da redovito održavaju higijenu ruku i slijede upute Zavoda za javno zdravstvo.

“Ne znam koliko bi maske mogle spriječiti širenje zaraze ili zaštititi od nje. Dobro ih je imati, ali one su kratkog daha i štite tek od onog prvog udara”, kazala je.

Kakvo je stanje u zagrebačkim ljekarnama, pokušali smo s dnevnika.hr provjeriti s ravnateljicom Gradskih ljekarni, iz čijeg su ureda zamolili da pošalju upit te će pismeno odgovoriti.

Čitatelji portala DNEVNIK.hr javljaju pak kako, primjerice u ljekarnama u zagrebačkom Trnju nije moguće pronaći zaštitne maske.

“Bila sam u tri ljekarne i sve je rasprodano. Rekli su mi da sam danas valjda 150. koja je došla po masku”, javlja čitateljica.

Koronavirus odnio i peti život u Italiji, preminuo muškarac, MVEP preporučio da se ne putuje u Lombardiju i Veneto

Facebook Komentari