Koronavirus odnio i peti život u Italiji, preminuo muškarac, MVEP preporučio da se ne putuje u Lombardiju i Veneto

U Italiji je u ponedjeljak ujutro zabilježen i peti smrtni slučaj od koronavirusa, dok u Hrvatskoj službeno još uvijek nije registriran niti jedan slučaj zaraze, no za putnike sa sjevera Italije propisan je zdravstveni nadzor.

Novi koronavirus službenog naziva Covid-19 koji se u prosincu pojavio u kineskom gradu Wuhanu u pokrajini Hubei proširio se iz Kine na više od dvadeset zemalja i teritorija na gotovo svim kontinentima, piše N1.

U Italiji je preminula još jedna žrtva koronavirusa čime je broj umrlih porastao na pet. Talijanski mediji pišu da je riječ o muškarcu (88).

Europska komisija (EK) u ponedjeljak je objavila da Europska unija još ne razmatra zabranu putovanja u šengenskom prostoru nakon što se Italijom širi koronavirus, ali priprema planove za nepredviđene situacije.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova preporučilo je u ponedjeljak hrvatskim državljanima da ne putuju u Lombardiju i Veneto, talijanske regije u kojima je potvrđeno više od 150 slučajeva koronavirusa.

MVEP je pozvao građane da izbjegavaju putovanja u te dvije regije i pridržavaju se preporuka HZJZ-a i WHO-a.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je u ponedjeljak uputu osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana.

Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) ocijenio je, nakon brzog širenja zaraze u Italiji u kojoj su preminule četiri osobe, da je na području Europe rizik od zaraze novim koronavirusom “nizak do umjeren”, piše N1.

Drastične mjere u Italiji zbog koronavirusa, umrla i treća žrtva: Panika je zavladala u bolnicama, otkazan karneval u Veneciji, izolirane gradove čuva policija

Facebook Komentari