Milanović izgubio potporu njemu važne skupine: Palac dolje za Zorana Milanovića i Ured predsjednika Republike Hrvatske

Iako se oko stupanja Zorana Milanovića na dužnost predsjednika Republike Hrvatske stvorila pozitivna atmosfera, jedna njegova odluka izaziva brojne prijepore, a riječ je o odabiru Jadranke Žarković za savjetnicu za obrazovanje.

Novi predsjednik Republike potvrdio je kako će psihologinja i nekadašnja ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković biti njegova savjetnica za obrazovanje te demantirao medijske navode da je kao ravnateljica te agencije slala učitelje i nastavnike na predavanja udruge U ime obitelji i Hrvatskog generalskog zbora.

Ministrica Blaženka Divjak rekla je da o Žarković ‘nema nešto dobro za reći, prenosi N1.

Reagirao je i Zagreb Pride koji je poručio da je predsjednik ovom odukom njihovo povjerenje izgubio. Tvrde da je saveznica desnog klerikalnog pokreta.

– Palac dolje za Zorana Milanovića i Ured predsjednika Republike Hrvatske. Prepuštanjem takvog značajnog mjesta osobi koja je dokazano saveznica desnog klerikalnog pokreta, novi Predsjednik pokazuje ne samo da ne možemo računati na to da će braniti demokratske vrijednosti i ljudska prava, već da ćemo i nakon istrpljenog mandata Kolinda Grabar-Kitarović i dalje bivati prevareni i ostavljeni na cjedilu od strane hrvatskih političara. No, sada barem znamo što nas čeka sljedećih pet godina – gomila lažnih obećanja, a naše povjerenje Predsjednik je ovime izgubio, poručili su iz Zagreb Pridea.

Facebook Komentari