Užas u Njemačkoj: Najmanje devetero mrtvih, napadač se ubio; Mediji pišu da je riječ o desnoradikalnim motivima

Najmanje osmero ljudi ubijeno je sinoć u pucnjavi u njemačkom gradu Hanau, javlja Bild, a broj se povećao na devet nakon što je još jedna osoba podlegla ozljedama zadobivenim u pucnjavi. Napadač je počinio samoubojstvo.

Vlasti su potvrdile da je u obračunu, čiji detalji još nisu poznati, ozlijeđeno najmanje pet osoba.

Lokalni mediji navode da se zločin dogodio u dva šiša bara, a neki i da se pucalo na središnjem trgu u Kesselstadtu. Regionalni portal “Vorsprung Online” javlja da je osoba pucala na prolaznike iz automobila, prenosi Jutarnji.
Napadač osumnjičen za ubojstvo osam osoba u zapadnom njemačkom gradu Hanauu pronađen je mrtav u svome domu, objavila je policija u četvrtak. Još jedno tijelo nalazilo se u njegovoj kući.

– Nema naznaka da su umiješani i drugi osumnjičeni. Jedna od dvije pronađene mrtve osobe vrlo vjerovatno je počinitelj – objavila je policija na Twitteru.

Broj umrlih povećao se na devet nakon što je jedna od ranjenih osoba podlegla ozljedama.

Informacije policije upućuju na to da je napadač počinio samoubojstvo u svojoj kući nakon što je pobjegao u tamnom automobilu, ali motiv napada nije jasan.

Bild piše kako je muškarac njemački državljanin – u njegovu automobilu pronađeni su streljivo i časopisi o oružju, a imao je i dozvolu za oružje za lov. Također Bild piše da je ubijeno 10 osoba, a napadač je imao desnoradikalne motive.

Facebook Komentari