Svi se pitaju je li SOA znala da je Jelenić mason i to prišapnula Plenkoviću, evo što državna tajna organizacija kaže o slučaju s međunarodnom tajnom organizacijom

Sigurnosno-obavještajna agencija u odgovoru RTL-u o sigurnosnoj provjeri glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića odgovorila je kako oni po zakonu nemaju obvezu provjere glavnog državnog odvjetnika te da sigurnosne provjere provode na zahtjev drugih tijela.

“Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), iz zakonskih i sigurnosnih razloga, ne komentira sigurnosno-obavještajna postupanja”, odgovorila je SOA na pitanje jesu li imali informaciju da je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u masonima i je li to otkrila sigurnosna provjera te je li Jelenić prijavio da je u masonima.

“Načelno Vas možemo izvijestiti da Zakon o sigurnosnim provjerama i Zakon o državnom odvjetništvu ne predviđaju obvezu provođenja sigurnosnih provjera za glavnog državnog odvjetnika”, odgovorili su RTL-u iz SOA-e iz čega se može zaključiti da Jelenić nije ni prošao sigurnosnu provjeru prije nego je došao na funkciju glavnog državnog odvjetnika.

z SOA-e su objasnili i kada provode sigurnosne provjere.

“Isto tako, sukladno Zakonu o sigurnosnim provjerama, SOA sigurnosne provjere provodi na zahtjev drugih tijela, uz pisanu suglasnost provjeravane osobe, a izvješća o rezultatima sigurnosne provjere dostavlja podnositelju zahtjeva”, zaključili su u odgovoru iz SOA-e.

Podsjetimo, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je danas da očekuje ostavku glavnog državnog odvjetnika nakon što je otkriveno da je mason.

Andrej Plenković: Najprimjerenije je da Jelenić sam podnese ostavku

Nikica Gabrić: Snimao sam Jelenića bez njegovog znanja. Prodao me; Mi ćemo i Pernara riješiti kad mu prođe mandat

Facebook Komentari