Nije dobro podnio: Konobar osuđen zbog nametljivog ponašanja, nevjenčana bračna družica otišla s curom

Nakon što je 42-godišnji zagrebački konobar S. V. posumnjao da se njegova nevjenčana bračna družica, s kojom ima djecu, viđa s kolegicom s posla, počeo ju je uhoditi.

No, ubrzo mu je dala do znanja da je njihov suživot gotov pa je to za 42-godišnjaka bio dodatni “poraz”. Na kraju se u te ljubavne muke umiješala i policija jer ga je njegova bivša ljubav prijavila za nametljivo ponašanje. Slučaj je u konačnici završio na novozagrebačkom sudu, gdje je osuđen na šest mjeseci zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje, a mora platiti i 500 kuna sudskih troškova.

Sastanci

Prema optužnici, on je od 5. lipnja do 26. srpnja 2018. na sve moguće načine pokušavao nastaviti ljubavnu vezu. Svakodnevno je ženu slijedio do radnog mjesta, kontinuirano joj slao SMS poruke u kojima ju je pozivao na sastanke, a nije štedio ni na riječima ljubavi ponavljajući da je voli i da želi da mu se vrati. No, ona mu je uporno pokušavala objasniti da je kraj, da ne želi više biti s njim, preklinjući ga pritom da joj ne šalje poruke.

Prijetnje

Međutim, niz odbijenica u njemu je izazvao dodatni gnjev pa joj je čak poslao poruku da će zapaliti njihovu zajedničku kuću, a 11. srpnja oko 21 sat pričekao ju je ispred stambene zgrade u Novom Zagrebu naznačivši joj: “Ako se ideš naći sa svojom partnericom, ići ću za tobom i bit će svega”.

Prestravljena žena se na kraju te večeri zaključala u svom stanu i okrenula broj policije.

– Točno je da sam bio nametljiv. Ali moja izvanbračna supruga je započela ljubavnu vezu s drugom ženom, koja je bila naša kućna prijateljica. To sam uočio jer sam počeo primjećivati određenu dozu nervoze prema meni. Iako mi ona to nije htjela priznati, govorila je da joj je ta druga žena samo radna kolegica i da se viđaju samo na kavi. U lipnju 2018. ona je napustila naš zajednički dom i preselila se kod svoje sestre, a mene je cijelo vrijeme uvjeravala da nije ni u kakvoj vezi. Odlučio sam ju pratiti jer sam se htio uvjeriti je li to istina. Ja sam samo želio spasiti svoju obitelj.

Možda je to bilo na krivi način ali, vjerujte, to nije bila pamet, nego srce. Djeca su nakon svega ostala živjeti sa mnom – ispričao je u sudnici zagrebački konobar, priznavši iskreno da suprugu i danas voli jako te da je taj njegov krimen samo jedan eksces u njegovu mirnom životu.

Stav suda je da je postupao s izravnom namjerom i da je bio svjestan da čini kazneno djelo kako bi kod bivše partnerice izazvao osjećaj straha i nelagode.

– Ovakvo postupanje okrivljenika bez obzira na pobude nema opravdanja. Ono zaslužuje svakako osudu i prijekor, čega je i sam okrivljenik svjestan rekavši da je samo želio spasiti svoju obitelj, ali na krivi način – stoji u obrazloženju presude, piše Jutarnji.

Facebook Komentari