Dva vojnika se u Litvi drogirala, MORH se oglasio o sankcijama

Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Litvi sudjelovali na komemoracijskoj utrci "Bloody Sunday" | Foto: 2. HRVCON-a eFP BG LTU–DEU

Zbog povrede vojne stege dvojica pripadnika bit će vraćeni iz Litve u Hrvatsku, udaljeni iz službe i bit će proveden stegovni postupak

Pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvi, u nedjelju, 16. veljače 2020. prilikom testiranja utvrdili su prisutnost nedopuštenih sredstava kod dvojice vojnika, pripadnika 2. HRVCON-a, koji će odmah biti vraćeni u Hrvatsku.

Protiv dvojice pripadnika Hrvatske vojske bit će proveden stegovni postupak i bit će udaljeni iz službe.

Pripadnici hrvatske vojne policije su prilikom testiranja na opijate utvrdili da su dva pripadnika konzumirala opojne droge, a prema izjavama te dvojice pripadnika, nedopuštena sredstva su nabavili i konzumirali prilikom odobrenog izlaska iz vojarne.

Naglašavamo kako je u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci nulta tolerancija na nevojničko ponašanje, zlouporabu svih nedopuštenih sredstava, alkohola i droga, a svako takvo nezakonito ponašanje i svako odstupanje od vojne stege izrazito se strogo sankcionira i oštro osuđuje, piše MORH.

Facebook Komentari