SDP-ov trbuhozborac Beljak objasnio zašto inicijativa Tri mora ne valja uz nadu da će Milanović to spriječiti

Šef HSS-a Krešo Beljak objasnio je zašto Zoran Milanović ne bi trebao podupirati inicijativu Tri mora.

“[HRVATSKA NE BI TREBALA BITI DIO SANITARNOG KORIDORA IZMEĐU ZAPADNE EUROPE I RUSIJE]

Stara geopolitička doktrina britanskih, a poslije rata i američkih elita je jasno označila opasnost za njihovu svjetsku hegemoniju i imperijalističku, globalnu prevlast.

Halford Mackinder, britanski stručnjak za geopolitiku, uspostavio je teoriju po kojoj Britanija treba pod svaku cijenu spriječiti bilo kakav politički ili ekonomski i nedaj Bože vojni savez Francuske i Njemačke s jedne, te Rusije s druge strane.
Jer samo ako se te zemlje drže u stalnom konfliktu, ili ako se između njih postavi “koridor” država koje će spriječavati tu moguću suradnju i saveze, svjetska dominacija Britanije i kasnije Amerike, neće biti ugrožena.

Žalosno je što bivša predsjednica nije shvatila tu igru i uporno nas je gurala u tu novu, de facto vojnu krajinu, predstavljajući je kao nešto što bi bio hrvatski interes.

Nadam se i suguran sam da naš predsjednik Zoran Milanović ipak zna o kakvoj igri se tu radi i da će to spriječiti. Nama, Hrvatskoj je u interesu da budemo u dobrim odnosima i s Amerikom i sa zapadnim europskim državama, ali isto tako i s Rusijom. Sa svima dobri i korektni, ali nikome sluge i marionete”, objasnio je Beljak na fb-u.

Milanović o milijardu dolara za Inicijativu triju mora: To nije ni za kavu

Facebook Komentari