UF: Pokušaj bankarskih plaćenika i apologeta da oblate rad Udruge Franak potpuno je propao

Ad

Udruga Franak oglasila se oko prijave aktivista i saborskog zastupnika Gorana Aleksića:

• POKUŠAJ BANKARSKIH PLAĆENIKA I APOLOGETA DA OBLATE RAD UDRUGE FRANAK POTPUNO JE PROPAO

• NAŠ AKTIVIST GORAN ALEKSIĆ NIJE U SUKOBU INTERESA, ODLUČILO JE POVJERENSTVO ZA ODLUČIVANJE O SUKOBU INTERESA

Zagreb, 15. veljače 2020

Petak 14. veljače 2020. veliki je dan za Udrugu Franak. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je da neće pokrenuti postupak protiv saborskog zastupnika i našeg aktivista Gorana Aleksića. Pokretanje postupka bilo je zatraženo na temelju čak četiriju prijava za sukob interesa koje je Povjerenstvo zaprimilo od nama nepoznatih osoba.
Iako Goran nije dobio prijave na uvid, ne sumnjamo da su te prijave protiv njega podnijeli HUB, banke i njihovi ortaci, bilo da su ortaci javni, bilo da su ortaci skriveni.

Gorana su prijavili zbog organiziranja odvjetnika za pokretanje privatnih potrošačkih tužbi te zbog sastavljanja liste odvjetnika koja se na zahtjev dostavlja članovima Udruge Franak, a u prijavama je navedeno kako je to nespojivo s njegovim obnašanjem dužnosti saborskog zastupnika.

Povjerenstvo je, u skladu sa zakonima RH, zaključilo da Goran Aleksić ima pravo obavljati posao zastupnika i paralelno s time ima pravo biti aktivistom Udruge Franak te konačno da te dvije različite važne društvene uloge koje on ima nisu zabranjene u svojoj koegzistenciji.

Dobro znamo da je takav navodni sukob interesa moguć samo u mašti osuđenih banaka i njihovih podupiratelja, a među njima ima i ljudi za koje ne biste nikada pomislili da se mogu tako nisko spustiti.

Za sukob interesa Gorana su već medijski sumnjičili Globus i Jutarnji list odnosno pojedini novinari Hanza Media d.o.o., koja je u vlasništvu obitelji Hanžeković, poznate odvjetničke ekipe za ovrhe.

Sve to učvrstilo nas je u našemu stavu da nepošteni protivnik ne spava, da se u pritisku na javnost i sudove taj protivnik koristi svim sredstvima kako bi osujetio naš rad i zastupnički rad Gorana Aleksića. Medijski se napada Udrugu Franak, medijski se napada zastupnika Aleksića te se napada i odvjetnike dokazane svojom kvalitetom u zastupanju potrošačkih prava u slučaju Franak. Sve to ide dotle da se pojedini profesori s Pravnog fakulteta u Zagrebu, koji bi trebali biti moralna vertikala našega društva, spuštaju na nivo bankarskih najamnika, čime sramote pravnu struku. Povrh svega banke traže i ponude PR agencija za utjecaj na sudove, kako bi sudovi sudili u korist banaka.

Sve navedeno jest dokaz da smo na pravome i pravednom putu te da svima onima s prstima umočenim u pekmez smeta naša borba.

Mi nećemo odustati od pomoći svim oštećenim dužnicima da ostvare povrat opljačkanoga novca, kako onima sa CHF kreditima, tako i onima s kreditima u eurima i kunama, jer i njima su banke ugovaranjem nepoštenih kamata naplatile cijenu kredita koja nije bila zakonita.

Sigurni smo u naš konačni uspjeh, sigurni smo u pobjedu koja će svim opljačkanim dužnicima donijeti obeštećenje, i sigurni smo da će Vrhovni sud RH u konačnici sve CHF ugovore proglasiti ništetnima u skladu s presudom Suda EU C-118/17, a posljedično su onda svakako ništetni i aneksi za konverziju CHF u EURO, piše Udruga Franak.

Imperija uzvraća udarac: Zastupnik Snage i franker Aleksić na udaru je Povjerenstva Nataše Novaković, evo što kaže o tome

Facebook Komentari