Proširuje se istraga oko tragične nesreće u Hidroelektrani Dubrovnik, obitelji poginulih i dalje se pitaju tko je odgovoran

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je odluku o proširenju istrage o nesreći u Hidroelektrani Dubrovnik u kojoj su živote izgubila trojica radnika. Istraga je proširena zbog osnovane sumnje da su odgovorne pravne osobe povrijedile obveze pravne osobe u gradnji i zaštiti od požara.

Proširuje se istraga oko tragične nesreće u Hidroelektrani Dubrovnik u kojoj su prije nešto više od godinu dana živote izgubila trojica radnika. Odluku o proširenju istrage donijelo je Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku zbog osnovane sumnje da su odgovorne pravne osobe, već zahvaćene istragom od prosinca 2016. do prosinca 2017. godine, povrijedile obveze pravne osobe u oblasti gradnje i zaštite od požara pri obnovi pogona hidrelektrane.

Osim poginulih radnika Ivice Zvrke, Mate Maškarića i Davora Pozniaka, u požaru je ozlijeđeno još sedam osoba, a Društvu HEP pričinjena je izravna i neizravna materijalna šteta velikih razmjera. Trojica poginulih su živote izgubili u postrojenju ispod zemle, a požar koji je buknuo najprije su pokušali ugasiti, a kad zbog gustog dima nisu uspjeli, bježeći su skočili u odvodne tunele.

U četverodnevnoj potrazi za nestalima u nesreći, na kopnu, moru, u podmorju i u zraku sudjelovalo je više od 100 djelatnika policije, HGSS-a, svih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s juga Hrvatske, djelatnika HE Plat, mještana, ronioca i Obalne straže Omiš.

Istraga još uvijek nije gotova, a obitelji poginulih i dalje su bez odgovora na pitanje o tome tko je odgovoran za tragediju, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari