Strava na Malom Lošinju: Šesnaestogodišnjakinja stala u obranu majke, pa je nju ubio susjed

Jutros je u Malom Lošinju pronađeno tijelo mlađe ženske osobe, šesnaestogodišnje djevojke.

Načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar rekao je da počinitelja ubojstva, prema svemu do sada, najvjerojatnije već imaju u policijskoj postaji.

– Jutros u 6.20 sati zaprimljena je dojava u Malom Lošinju da je ozlijeđena ženska osoba. Policija dolazi na mjesto događaja, gdje je zatekla životno ugroženu mlađu žensku osobu koja je, nažalost, pored pružanja prve pomoći, reanimacije, preminula, rekao je Dizdar.

Neslužbeno, djevojku je smrtno ozlijedio susjed koji je tijekom jutra upao u kuću i nasrnuo na njezinu majku. Djevojka je majku pokušala obraniti, no napadač ju je smrtno ozlijedio.

Cijelu istragu vodi Županijsko državno odvjetništvo. Na Lošinj je oko 11 sati stigla ekipa za očevid i zamjenica županijskog državnog odvjetnika, a načelnik Dizdar upozorava da treba čekati rezultate očevida.

S obzirom na to da je žrtva ubojstva učenica Srednje škole Ambroza Haračića u Malom Lošinju, tragičan događaj komentirala je i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, koja je izrazila sućut obitelji, školi i svim kolegama i prijateljima djevojke.

– Ministarstvo će kao i u svakom od ovakvih slučajeva osigurati tim za krizne intervencije kako bi se barem pomoglo ili ublažilo ono što je, osim što je velika tragedija, ujedno i veliki stres za učenike, rekla je Divjak u Sisku, prenosi HRT.

Facebook Komentari