Zatvorenik šibenskog zatvora pobjegao dok je iznosio kantu za smeće iz zatvorske kuhinje

Zatvorenik šibenskog zatvora iskoristio je priliku i pobjegao dok je iznosio smeće iz zatvorske kuhinje. Radi se o 40-godišnjem Anti Vrkiću iz Obrovca.

Visok je 185 centimetara, crne kose i smeđih očiju, a u trenutku nestanka bio je odjeven u bijelu majicu kratkih rukava i bijele hlače.

Zanimljivo je da policija o njegovu bijegu nije obavijestila javnost, već je na stranici Nestali.hr navela kako je posljednja adresa na kojoj je viđen – zatvor.

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je njegov bijeg iz zatvora priopćenjem.

“Dana 12. veljače 2020. godine u 18:10 zatvorenik A. V. (39) izvršio je bijeg iz kruga Zatvora u Šibeniku prilikom nošenja kante za smeće iz zatvorske kuhinje u kojoj je bio radno angažiran. Zatvorenik je presudom Općinskog suda U Zadru osuđen na četiri (4) godine i četiri (4) mjeseca zbog kaznenog djela iz članka 229. stavak 1. točke 1. u svezi članka 228. stavka 1 (teška krađa) Kaznenog zakona (KZ/11). O bijegu zatvorenika obavještena je nadležna policijska postaja i od strane Zatvora u Šibeniku raspisana tjeralica.

U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega zatvorenika iz kruga Zatvora”, navelo je Ministarstvo pravosuđa u priopćenju, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari