Progresivni i tolerantni IDS-ovac koji je novinarki poručio da mu … poslao izjavu još progresivnijem IDS-u

Nivio Stojnić istupio je iz IDS-a, priopćila je stranka.

“Danas u popodnevnim satima Nivio Stojnić pisanom je izjavom istupio iz članstva IDS-a. Sukladno čl. 10 Statuta IDS-a, njegovo članstvo prestaje današnjim danom brisanjem iz registra članova. Takvom odlukom Stojnić je povukao jedini moralan i ispravan potez.

Također, ističemo kako je Nivio Stojnić novinarki Glasa Istre uputio javnu ispriku, čime je pokazao da je svjestan težine svog istupa”, izjavio je glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza, navodi se u priopćenju.

Chiara Bilić izvještavala je o imovinskoj kartici načelnika Općine Tar-Vabriga. Kada ga je pitala zašto u nju nije upisao OPG, načelnik joj je odgovorio prostotama.

Chiara Bilić nazvala ga je i pitala zašto nije u imovinsku karticu upisao svoj OPG, na što joj je ovaj odgovarao: “Oćete mi po**šiti ku**c, možete mi po**šiti ku**c.” Tu je njihov razgovor završio.

Načelnik općine danas je poslao priopćenje i ispričao se novinarki zbog, kako je naveo, neprimjerenih riječi.

“Ispričavam se njoj, redakciji i cjelokupnoj javnosti što sam koristio neprimjereni rječnik kojim se kao javna osoba koju su izabrali građani ne bih smio služiti”, poručio je načelnik Stojnić u priopćenju.

“Neću objašnjavati pozadinu cijele priče ni zašto sam se osjetio isprovociranim jer, priznajem, nema opravdanja za takve riječi.

Žao mi je što se novinarka Chiara Bilić osjeća pogođenom i nadam se da ću joj se moći i osobno ispričati. Također, ujedno se ispričavam i svim ženama. Moj je ispad okarakteriziran kao seksistički i uvredljiv prema ženama, što mi nikako nije bila namjera”, naveo je Stojnić.

Što se tiče imovine, poručio je da nema što skrivati.

“Nisam stigla postaviti pitanje, on je već izrekao rečenicu, da je sad ne ponavljam, uvredljivu i ponovio je potom još dva puta, ja sam u međuvremenu postavila pitanje, ali nisam dobila odgovor i tu je naš razgovor završio“, ispričala je Chiara Bilić, prenosi dnevnik.hr.

Progresivni i tolerantni IDS-ov načelnik poručio novinarki da mu po…. k…c

Facebook Komentari