Pojedinosti sumanutog napada nožem u Zagrebu

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela razbojništva u pokušaju te dva kaznena djela ubojstva u pokušaju.

Okrivljenik je osnovano sumnjiv da je 10. veljače 2020. oko 19:25 u Zagrebu ušao u pekarnicu u Krešićevoj ulici u kojoj su bile četiri djelatnice te prišao prodajnom pultu tražeći novac.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Razbojništvo u pokušaju i dva kaznena djela Ubojstvo u pokušaju”, objavila je jučer policija.

DORH je objavio detalje napada.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1988.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela razbojništva u pokušaju iz članka 230. stavak 1. u svezi članka 34. i iz članka 230. stavak 2. u svezi članka 34. Kaznenog zakona, te dva kaznena djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (12. 2. 2020.)”, piše DORH u priopćenju.

Naime, sumnja se da se 10. veljače 2020. godine oko 19.25 sati osobnim automobilom marke Mazda zagrebačkih registarskih oznaka dovezao u Krešićevu ulici u Zagrebu, ušao u pekarnicu te zaprijetio zaposlenicama (23, 49 i 38) od kojih je zatražio novac, a nakon čega je sam ušao iza prodajnog pulta, uzeo nož s police u namjeri da njime otvori ladicu registar blagajne, u čemu nije uspio te je s nožem pobjegao iz pekarnice.

Ničim izazvan, odmah potom, na ulici je prišao 36-godišnjoj slučajnoj prolaznici, srušio ju na tlo i nožem, s namjerom da ju usmrti, zadao ubode u tijelo. Međutim, bez obzira na namjeru, zbog vrste odjeće koju je imala na sebi te brze reakcije 55-godišnjeg građanina koji joj je priskočio u pomoć, nije pri tome ozlijeđena.

Građaninu je, pri tom pokušaju da joj pomogne, pokušavajući odmaknuti osumnjičenika od oštećene, napadač također nožem zadao ubode u tijelo, a dogodilo se isto kao i s građankom, odnosno odjeća je spriječila njegovo ozljeđivanje iako je namjera napadača bila očita.

Kada mu je u pomoć priskočio još jedan građanin, njih su dvojica tek tada uspjela savladati napadača i zadržati ga do dolaska policije.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je okrivljeniku jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Facebook Komentari