Đujić: Gdje god dignete kamen, gdje god postoji problem, ispod je neki HDZ-ovac

SDP-ov zastupnik Saša Đujić u N1 Studiju uživo komentirao je aktualne političke teme, unutarstranačke izbore u HDZ-u i rad Milana Bandića.

SDP-ov saborski zastupnik Saša Đujić je u N1 Studiju uživo prvo komentirao hoće li oporba tražiti opoziv ministra Štromara zbog svih skandala koji se tiču APN-a.

Đujić kaže kako SDP prati situaciju i čeka pogodan trenutak te kako ne žele da se njihov eventualni pokušaj opoziva gleda kroz vizuru unutarstranačkih izbora u HDZ-u.

“Pratimo pogodan trenutak, još uvijek o tome razgovaramo. To je njegov resor, a u prvom planu je APN i problemi u APN-u. Teško je više pratiti afere Vlade. Da bi mi netko rekao da sumiram afere, trebao bi čovjek razmišljati”, kazao je Đujić.

Što se tiče poveznice potencijalnog opoziva Štromara i unutarstranačkih izbora u HDZ-u, Đujić kaže kako se u jeku izbora u HDZ-u raspravlja o tome tko je doveo HNS u koaliciju.

“Štromar bi na to utjecao, budući da vidimo kako je HNS – uz to što je koalicijski partner HDZ-a – predmet unutarstranačkih borbi u HDZ-u. Tko je doveo HNS u koaliciju, tko je pregovarao, tko nije, tko se zalagao. Tako da je HNS visoko u fokusu tema”, objasnio je Đujić.

“HDZ tu pokazuje jednu dosljednost, oni se u svojim unutarstranačkim izborima ne bave programima, nečim što bi poboljšalo život građana, već tko je doveo HNS u Vladu, tko više voli Tuđmana, tko priča s mrtvima”, kazao je Đujić i nastavio:

“Nećemo se miješati. Što se nas u SDP-u tiče, sasvim je svejedno tko vodi HDZ. Povijest je pokazala da, bez obzira na to tko vodio HDZ – Franjo Tuđman koji je bio autoritativni predsjednik ili Ivo Sanader koji se predstavljao kao europski lider – HDZ uvijek ima isti taj kod, a to je lopovluk i osobno bogaćenje”, dodao je Đujić.

Što se tiče Milana Bandića, GUP-a i situacije u Gradskoj skupštini, Đujić smatra kako je to sve preslika odnosa u državi.

“To je preslika odnosa u državi. Gdje god dignete neki kamen, gdje god je neki problem, neki HDZ-ovac je ispod njega. Ja nemam problema da funkcije obnašaju HDZ-ovci, ako ih obavljaju dobro, stručno i kvalitetno”, kazao je.

“Mislim da je ovo Bandić pustio van da vidi koliko njih je u strukturama grada i da je u biti HDZ čvrst koalicijski partner Milana Bandića u gradu.”

Međutim, i Đujić smatra kako se polako stvari približavaju svom kraju, kada govorimo o gradonačelniku Zagreba.

“On uvijek miješa karte u svoju korist. To je uvijek jedna interesna grupacija. No, ipak mislim da se sada financije stežu, nema više novaca i da sve ide lagano kraju.”

“Mislim da brod malo tone. I predsjednički izbori su pokazali kako Zagreb diše te smatram da i tom segmentu neki trendovi pokazuju u kojem pravcu to sve ide.”

Facebook Komentari