31.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bandićeva osveta zbog GUP-a: Ljuljaju se fotelje u ZG Holdingu, pa i...

Bandićeva osveta zbog GUP-a: Ljuljaju se fotelje u ZG Holdingu, pa i ona Mikuliću bliske Ene Ercegovac

ako je premijer Andrej Plenković rekao da se ne boji osvete Milana Bandića nakon što nije izglasan GUP Grada Zagreba jer se HDZ i gradonačelnik nisu uspjeli dogovoriti, “Bandićeva ruka” ipak bi mogla udariti visokopozicionirane HDZ-ove kadrove unutar Zagrebačkog holdinga.

Jedno od imena koje navodi Jutarnji list pozivajući se na anonimne izbore je Ivona Ilijaš, supruga Kazimira Ilijaša, predsjednika Kluba HDZ-a u Gradskoj skupštini. Ona je glavna asistentica u Pravnoj službi u ZGOS-u, podružnici koja vodi odlagalište otpada na Jakuševcu, a kako se doznaje, trebala je prijeći u Gradsku plinaru – opskrbu na mjesto članice Uprave. No, taj je transfer sada stopiran.

Angažman oko GUP-a nije imao samo posljedice za nju, nego i za njezina supruga. Naime, prošle su godine gradski zastupnici usvojili odluku o osnivanju tvrtke Sportski objekti d.o.o., svojevrsnog “sportskog Holdinga” čija je zadaća obnoviti dotrajale sportske objekte i terene. Čelna osoba te tvrtke prvotno je trebao biti Kazimir Ilijaš, no od njegova se imena odustalo još prošlo ljeto kada je HDZ već dao prve naznake da neće dati bezuvjetnu podršku izmjenama i dopunama GUP-a.

Osim Ivone Ilijaš, bilo je još nekoliko imena za koja pojedini Bandićevi ljudi unutar Holdinga najavljuju moguće posljedice. Prva na tom popisu je Ena Ercegovac, voditeljica Službe za nabavu, analitiku, marketing i izvještavanje u Gradskoj plinari – opskrba, bliskoj suradnici šefa zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića koja je pod povećalo javnosti došla nakon što je objavljeno da je posao dobila tako što su smanjeni kriteriji za to radno mjesto.

Isto tako, HDZ bi zbog GUP-a mogao ostati bez voditeljske pozicije u podružnici “Vladimir Nazor”. Nakon što je Tomislav Družak postao novi tajnik Središnjeg državnog ureda za šport, mjesto voditelja je privremeno preuzeo HDZ-ovac Goran Kršnjavi, no on sigurno neće ostati, navodi Jutarnji list.

No, ostaje pitanje što je s direktorima gradskih društava koji već godinama sjede na tim pozicijama, a dolaze iz redova HDZ-a. To su prvenstveno Stanko Gačić, voditelj Tržnica Zagreb, Igor Pirija, direktor Gradske plinare-opskrba, te Bernard Mrša, član Uprave Zagrebačkog holdinga.

“Bandić je napokon postao svjestan činjenice i posljedica kadroviranja koje mu provode braća Brkić (Milijan i Jozo Brkić op.a.) na svim gradskim razinama”, rekli su za Jutarnji list članovi Holdinga koji pozdravljaju smjenu HDZ-ovih kadrova.

Najnovije

Još iz rubrike