30.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Hasanbegović: Škorin politički kapital s parlamentarnih izbora bit će temelj nove, nacionalne...

Hasanbegović: Škorin politički kapital s parlamentarnih izbora bit će temelj nove, nacionalne hrvatske Vlade

Generalni urbanistički plan grada Zagreba jučer nije prošao u Gradskoj skupštini. HDZ i Milan Bandić nisu se uspjeli dogovoriti.

Zastupnik u Gradskoj skupštini i saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović, predsjednik stranke Blok za Hrvatsku, rekao je u HRT-ovom Studiju 4 da se jučer dogodio “za neke neočekivan epilog, a za dobre poznavatelje unutarstranačkih odnosa nešto što se očekivalo”.

– Pad GUP-a nije nikakva pobjeda građana, niti pobjeda struke. GUP je pao kao kolateralna žrtva unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Kupilo se vrijeme, a za tri mjeseca će ponovno doći na dnevni red, kazao je Hasanbegović. Jedina svijest koja ih vodi u ovome trenutku, su unutarstranački izbori. Svi uključeni žele prikriti ključnu činjenicu, a to je da HDZ u gradu već više od jednog desetljeća igra ulogu vazala gospodina Bandića, dodao je.

“Bandićev Klub je kontejner za otpad iz različitih stranaka”

Hasanbegović kaže kako je listu gradskih zastupnika osobno “izdiktirao” gradonačelnik Bandić i dekretirao je, mimo volje gradskog HDZ-a – Prgometa kao kandidata za gradonačelnika. Za Bandićev Klub u Saboru kazao je da se radi o “kontejneru koji prikuplja otpad iz različitih stranaka”. Smatra kako će se suradnja HDZ-a i Bandića u Saboru nataviti. Nije želio prosuđivati o ishodu unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Smara kako su svi koji su se našli u poziciji izazivača Andreja Plenkovića – “svojim nedjelovanjem otvorili put Plenkovićevoj moći”. O tome će, dodaje, odlučiti one koje “označavamo članovima HDZ-a”.

“Okupljanje oko Škore – temelj nove Vlade”

Govoreći o suradnji s Miroslavom Škorom Hasanbegović je kazao kako konzultacije stalno traju a da će “tek uslijediti ozbiljni razgovori”. “Cijeli spektar političkih opcija koji ga je podupirao na predsjedničkim izborima razgovarat će o modelu političke suradnje i programu za pralamentane izbore. Središnja figura bit će Miroslav Škoro, a Škorin politički kapital s parlamentarnih izbora bit će temelj na kojemu će se suradnja graditi, kazao je Hasanbegović. Siguran je da će se u ovom slučaju formirati središnja opcija koja će biti temelj nove, nacionalne hrvatske Vlade. U nju načelno ulaze – Most, Hrvatski suverenisti i niz istaknutih pojedinaca.

Najnovije

Još iz rubrike