VIDEO Razumijevanje dijabetesa: Simptomi dijabetesa, uzrok, testiranje, liječenje, komplikacije….

Obilježava se Svjetski dan bolesnika, a u Hrvatskoj broj oboljelih od dijabetesa ili šećerne bolesti iznimno je visok i kontinuirano raste. Prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, šećerna bolest nalazi se visoko na ljestvici vodećih uzroka smrtnosti u nas, a kao najveći problem ističe se loša prevencija i kasno otkrivanje bolesti.

Naime, u Republici Hrvatskoj prema Nacionalnom registru osoba sa šećernom bolešću registrirano je preko 300.000 ljudi oboljelih od šećerne bolesti, a procjenjuje se da oko 40 posto osoba s dijabetesom ne zna da ima tu bolest. Upravo zbog nedostatka znanja i svjesnosti pokrenut je portal Dijabetes.net, kako bi se oboljelima, članovima obitelji, prijateljima i svim zainteresiranima pružila točne i provjerene informacije o dijabetesu i svim povezanim komplikacijama.

Portal Dijabetes.net predstavlja edukativni kanal koji nudi savjete za lakše razumijevanje i prepoznavanje simptoma dijabetesa. Sadržaji govore o uzrocima dijabetesa, testiranju na dijabetes, njegovom liječenju te pruža informacije o mogućim komplikacijama dijabetesa.

„Cjelokupni sadržaj pružamo posjetiteljima portala u multimedijalnom obliku – kroz video materijale i članke koji educiraju, informiraju i motiviraju. Na našem portalu možete pronaći sadržaje za sebe ako ste novootkriveni bolesnik ili ako već dulje vrijeme uspješno živite s dijabetesom ili se s njime borite. S obzirom na to da je vrlo važno paziti na prehranu i tjelesnu aktivnost, na portalu Dijabetes.net donosimo savjete stručnjaka na te teme.“ – izjavio je Zoran Milas, pokretač portala Dijabetes.net.

Uz primjere jelovnika za oboljele od dijabetesa koji nude različite mogućnosti za sve obroke u danu, Dijabetes.net pruža i najnovije vijesti o dijabetesu, istraživanjima i rješenjima za učinkovitiju kontrolu vrijednosti glukoze (šećera) u krvi.

Facebook Komentari