VIDEO Bandićeva zamjenica: Za propast GUP-a kriva je HDZ-ova salama

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić rekla je da nisu razočarani rušenjem GUP-a. Smatra da su donijeli kvalitetan dokument.

“Razočarani nismo. GUP nije izglasan. Svjedočite skupa s nama koliko je rasprava bilo vezanu uz ovaj značajan dokument. Ako je to strateški dokument, koji određuje razvoj grada, onda vidimo kontroverze. Svi su za razvoj grada, a sprečavaju donošenje takvog dokumenta. Vjerujemo da su naši donijeli iznimno kvalitetan dokument”, naglasila je Bandićeva zamjenica Olivera Majić.

Osvrnuvši se na stanje u koaliciji, rekla je da se to mijenja iz dana u dan.

“Odnosi unutar koalicije su višeslojni, radi se o svakodnevnim pregovorima. Ima jedna taktika koja se zove ‘pregovori salama’. Čini mi se da smo razgovarajući o GUP-u i koaliciji i opoziciji, koristili upravo tu taktiku salame režući taj strateški dokument na kriške. U konačnici, amandmanima su izgubili iz vida cilj, ono što gradonačelnik uvijek naglašava – interese naših sugrađana. GUP se zato donosi. Izgubili smo u odnosu na ono što je bio cilj”, rekla je Majić i dodala kako vjeruje da su koalicijski partneri, a i oporba usmjereni na dobrobit građana, piše N1.

Kad će se GUP ponovno naći na dnevnom redu, nije znala reći. Istaknula je da će voditi računa o proceduri koju će im objasniti njihove stručne službe, no moglo bi proći i tri mjeseca do tad.

U roku od 15 minuta, kako je u Skupštini grada Zagreba pao GUP, došlo je do promjene dnevnog reda u Saboru

Facebook Komentari