Netko želi otrovati pse? Po zagrebačkom naselju na više lokacija razasut je bijeli prah

ilustracijailustracija
Ad

Zabrinuti građani prijavili su sve policiji i Županijskom centru 112 koji su uzeli uzorke i poslali ih na analizu da vide o kakvoj tvari se radi. Stanovnici Zagreba zabrinuti su da se radi o namjerno postavljenom otrovu.

Bijeli prah razasut po cijelom kvartu Prečko zabrinuo je stanovnike zapadnog dijela Zagreba, a javljaju se i stanovnici ostalih zagrebačkih kvartova koji su primijetili istu stvar.

Nepoznata tvar, boje se stanovnici Prečkog, mogla bi biti otrov namijenjen trovanju pasa i kućnih ljubimaca, a mogao bi biti i opasan za djecu. Više zabrinutih građana zvalo je policiju pa je reagirao i gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

“Nadležne službe postupaju po prijavama građana koje je tijekom noći i današnjeg dana zaprimila Policijska uprava zagrebačka i Županijski centar 112. Riječ je”nepoznatoj bijeloj tvari” koja se pojavila na nekoliko lokacija u zapadnom dijelu Zagreba, a zbog koje su građani izrazili bojazan za svoje kućne ljubimce. Uzorci su izuzeti i poslani na analizu.

Kako bi se osigurala kvaliteta života građana Grada Zagreba i učinkovito funkcioniranje svih sudionika hitnih službi pozivamo građane da ostatke hrane i sitan kućanski otpad, uključujući i građevinski materijal odlažu na za to predviđena mjesta. Ovime se želi spriječiti neopravdano širenje panike među vlasnicima kućnih ljubimaca, a vlasnike pozivamo na pojačani nadzor kretanja ljubimaca na javnim površinama”, odgovorili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, javlja dnevnik.hr.

Facebook Komentari