Bernardić: SDP počeo pregovore s koalicijskim partnerima za parlamentarne izbore

SDP održava sjednicu Glavnog odbora SDP-a. Prvi dio sjednice uključuje obraćanje predsjednika stranke Davora Bernardića.

Davor Bernardić je rekao kako je njegova stranka već počela pregovore s koalicijskim partnerima za parlamentarne izbore.

“Na nama je da ponudimo ključna rješenja za probleme građana”, izjavio je Bernardić te najavio borbu stranke za pravedno društvo, borbu protiv korupcije te dodao da je SDP-u bitna i reforma pravosuđa i obrazovanja.

Najavio je kako će Glavni odbor stranke u nastavku sjednice raspravljati o programskim smjernicama stranke koje bi trebale prerasti u program stranke za parlamentarne izbore.

Također, najavio je kako će stranka krenuti s predstavljanjem programa po Hrvatskoj.

“Potrebe za korjenitim promjenama su hitne. Naš naglasak će biti na ekonomskom rastu, na socijalnoj stabilnosti. Nitko više ne vjeruje da je ova vlast sposobna voditi zemlju u oporavak. Vlast samo produbljuje nejednakosti i nepravde. Investicije nikada nisu bile manje. Radnici koji ne primaju plaću. Oni koji su potplaćeni”, kazao je.

“Sve dok ima nepravde SDP će biti ključna snaga. Stranka izlazi sa svojim programskim smjernicama kako bi ga ponudili onima koji vjeruju da je bolja Hrvatska moguća”, naveo je Bernardić te predstavio tri stupa programa stranke. To su: uključivo gospodarstvo, solidarno društvo i dostupna i učinkovita država.

Danas Zoran Milanović izlazi iz stranke jer preuzima dužnost predsjednika RH.

Milanović se u SDP učlanio 1999. godine. Nakon smrti Ivice Račana prvi je objavio kandidaturu za novog predsjednika SDP-a i pobijedio na izborima. 2016. godine, nakon gubitka izbora, povukao se s funkcije predsjednika stranke i postao “običan” član, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari