HNS pozdravio rješenje o istospolnim udomiteljima: Mišljenje Ustavnog suda put je prema otvorenom i tolerantnom društvu

Ad

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati pozdravlja mišljenje Ustavnog suda Republike Hrvatske prema kojem su sudovi i nadležna tijela dužni svima pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u „javnoj usluzi udomljavanja“.

Osim što otvara put europskoj, tolerantnoj i otvorenoj Hrvatskoj, ovakvo je mišljenje potvrda pune opravdanosti našeg prijedloga za ocjenom ustavnosti Zakona o udomiteljstvu, u kojem smo, kada smo ga među prvima predavali prije godinu dana, posebno upozorili na dio koji ne omogućuje udomljavanje djece istospolnim parovima.

„Iako Ustavni sud nije prihvatio naš prijedlog za ocjenom ustavnosti Zakona o udomiteljstvu, ipak je jasno i nedvosmisleno rekao da nitko ne smije biti diskriminiran radi svoje spolne orijentacije“, poručio je predsjednik Središnjeg odbora i član Predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak.

Nitko ne smije biti diskriminiran po bilo kojoj osnovi – seksualnoj orijentaciji, spolu, vjeri ili nacionalnosti. Kao liberalna stranka koja se čvrsto zalaže za jednakost svih građana u društvu i slobode svakog pojedinca i koja se protivi svakom obliku diskriminacije, dajemo punu podršku ovakvom mišljenju Ustavnog suda, jer time stvaramo tolerantno i otvoreno društvo u kakvom svi želimo i zaslužujemo živjeti, piše HNS.

DOKUMENT Ustavni sud riješio: Svima, pa i istospolnim partnerima, omogućiti sudjelovanje u “javnoj usluzi udomljavanja”

Facebook Komentari