SDP-ov kapitalac Kešer želi darovati neke od svojih 279 nekretnina: Kvaka 22 Kalničkog Munchausena

S njim, jednostavno, ne može biti “dosadno”, bez obzira imate li o njemu pozitivno ili drugačije mišljenje. Svako malo o njemu se priča, objavljuju se članci i intervjui, piše prigorski.hr.

Je li “majstor igrokaza” ili “genijalac s pokrićem”. Prosudite sami o njegovu životu i djelu. Načelnik općine Kalnik koji ondje za sebe i SDP dobiva izbore kao od šale, predsjednik županijskog SDP-a, političar, poduzetnik, inženjer agronomije, poljoprivrednik, glazbenik i zabavljač, vlasnik ili suvlasnik 279 nekretnina, kuća, šuma, livada, oranica, vinograda, voćnjaka, gospodarskih subjekata.

Većinu je stekao nasljedstvom, kao i svotu od 896 tisuća eura na računu. Od pokretnina je u njegovoj imovinskoj kartici napisano, između ostalog, da posjeduje Gibson gitaru vrijednu 40 tisuća kuna.

Kalnički “Munchausen” ili “Tesla”. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa “odrezalo” mu je kaznu od 30 tisuća kuna i nije prvi puta da mu se to dogodilo. Po tomu je među rekorderima u Hrvatskoj kalnički “Kekibeg”, piše prigorski.hr.

Upravni sud je odbio njegov zahtjev za poništavanje odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Može se žaliti Visokom upravnom sudu. U to ne sumnjamo. Kod njega “nema predaje”.

Posegnuo je za “originalnim” potezom. Objavio je na svom facebook profilu da poklanja nekretnine u Potoku Kalničkom, Kalniku, Šopronu i Ljubelju Kalničkom dodajući “tako da svi postanemo bogati”.

Sukladno običaju imao je mnogo toga dodatno za reći sazvavši danas srijedom u 2 (14 sati) konferenciju za novinare kod javno bilježničkog ureda u Križevcima. U pozivu je napisao da poklanja nekretnine Ministarstvu pravosuđa, Državnoj geodetskoj upravi i medijima s napomenom: “Ako se radi o primanju nekretnina pravnim osobama, molim da ponesete punomoć vlasnika primatelja nekretnine. Ja sam pripremio ugovore. Radujem se vašem dolasku.”-napisao je Kešer u pozivu medijima, naglasivši da se želi riješiti nekretnina poklanjanjem.

Odazvalo se nekoliko predstavnika medija. Nitko nije potpisao ugovor. “Čudno”, jer danas se malo što nekome poklanja i malo tko ne prima “darove”, bez obzira tko ih “donosi”.

Kešer je pojasnio svoju odluku o darivanju.

“Odlučio sam pokloniti nekretnine pošto sam jučer dobio poziv od jednog medija koji je vidio moju imovinsku karticu i da sam upisao 279 nekretnina. To je 279 čestica. Neki ministri nisu, zapravo, mogli upisati jednu ili dvije nekretnine i tu su pogriješili. Ja nisam pogriješio na 279 nekretnina, 279 čestica.

Došao sam do toga da bih danas ja htio pokloniti nekretnine vama, dao sam vam papire koje vam čestice mogu pokloniti, mogu preko 50 nekretnina pokloniti hrvatskim građanima. No, tu se radi o jednom sasvim drugom fenomenu. Ukupno te čestice iznose 4600 metara kvadratnih, a vi sad tu česticu zbog skupoće i birokratskih zavrzlama ne možete prenijeti na sebe.”-opširno objasnivši zašto ne mogu.

“Ako vidim da se ministar Krstičević uspio “zaribati” za 200 kvadratnih metara u kući, predlažem svim ministrima, svim dužnosnicima koji nisu upisali nekretnine (vjerojatno ne znaju da ih imaju), neka isto poklone nekretnine ljudima kao što sam to učinio ja.

Zabrinjavajuće je to što je zakon takav da vi zapravo ne možete više prodati nekretninu koja nije vaše vlasništvo. Još je veći paradoks da se priprema zakon gdje ćete vi dobiti poticaj isključivo na svoje vlasništvo. Ured za katastar ne radi svoj posao, Državna geodetska uprava ne radi svoj posao, Ministarstvo pravosuđa ne radi svoj posao.”-zaključio je Kešer.

Novinare je zanimalo je li današnji “performance” posljedica toga što je Upravni sud odbio njegov zahtjev za poništavanje odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

“Ne. Vidim da niste informirani. Nije tako bilo. Uzmite si dokument i pročitajte. Sve će vam biti jasno iz tog dokumenta. To je bilo davno prije, što sam uredno platio i ja dalje mogu raditi sve što mi zakon dopušta.”

Na upit koliko je dosad kazni platio, odgovorio je da sve piše u dokumentu.

Spomenuli su mu da ga je prozvao i gradonačelnik Bjelovara.

“Gradonačelnik Bjelovara je jedan obični blefer koji, ovog momenta, smatra da je transparentan, a, zapravo, nije. Uđite na stranice Bjelovara i pokušajte vidjeti gdje je on danas kome što platio.

Ne možete se snaći na tim stranicama. Ja bih mogao odlučivati, danas-sutra, onda bih to radio preko Fina-e. Fina ima svu dokumentaciju, mogla bi riješiti sve probleme, ali Fina ne radi svoj posao”.-rekao je Kešer.

Zanimalo je novinare je li netko preuzeo koju nekretninu, napose od medijskih kuća.

“Jedan medij je preuzeo nekretninu. Mi ćemo, vjerojatno, potpisati ugovor i pokušat će se upisati u zemljišne knjige. Neću vam sada govoriti koji medij.”. Na upit je li lokalni, regionalni ili državni, Kešer je kratko odgovorio da se radi o mediju na državnoj razini. Upitali su ga zašto se nije odlučio daroviti nekretnine humanitarnim udrugama.

“Ja, inače, humanitarnim udrugama poklanjam ono što mogu pokloniti, novac i ono što dajem od srca, a ja bih na ovaj način ljudima stvorio problem. Vjerujem da će mediji otvoriti “Pandorinu kutiju” koja je zatvorena već 30 godina, ne samo 30, možemo ići i natrag, 60 godina je zatvorena.”-rekao je Kešer na današnjoj konferenciji za novinare ispred javno bilježničkog ureda po vjetrovitom vremenu. Bio je britak na jeziku poput sjevernog “vjetra s planine”, podijelivši, pritom, novinarima papire s oranicama koje daruje, piše prigorski.hr.

Šef županijskog SDP-a napao policiju jer je pijanim vozačima u subotu navečer uzimala vozačke

Na vlasti je 19 godina, ima 36 nekretnina, kuće, šume, zemljišta, upoznajte IDS-ovog kapitalca…

Share This Article