Ima i dug: Otac ministra Butkovića od države je lani dobio bespovratnih 110.000 kuna

Otac ministra prometa Olega Butkovića, Srećko Butković, prošle je godine od Ministarstva turizma dobio 110 tisuća kuna bespovratnih sredstava u sklopu kapitalne pomoći poljoprivrednicima i obrtnicima za uređenje kampa Povile kod Novog Vinodolskog. Odluku o dodjeli donio je ministar Gari Capelli.

Pravomoćne presude protiv Srećka Butkovića za dug za odvoz otpada obajavio je portal Index, a kako navode, Butkovićev otac dugove još uvijek nije u cijelosti isplatio. Zadnja rata dolazi mu na naplatu sredinom veljače, kazao je za Index Zoran Djak, zamjenik direktora Komunalnog trgovačkog društva Ivanj.

Ministar Butković pak tvrdi da nije upoznat sa sredstvima koje je od države dobio njegov otac.

“Nastavno na vaše upite, možemo vas izvijestiti kako ministar Oleg Butković nije upoznat s dodjelom navedenih sredstava te ni na koji način nije utjecao na navedenu odluku o dodjeli kapitalne pomoći budući da se ista dodjeljuje po odgovarajućim kriterijima koje propisuje Ministarstvo turizma.

Vezano uz dugovanja koja spominjete, ministar Butković se zalaže da se sva dugovanja podmiruju u cijelosti, bilo prema državi ili lokalnoj samoupravi”, poručili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na upit Indexa.

Srećko Butković se požalio kako dijeli sudbinu svih obrtnika. Bio je, veli, financijski “kratak” pa je plaćao radnike umjesto računa. Ministarstvo je, tvrdi, tražilo račune za svaku stavku i novac je morao biti utrošen namjenski u kamp Povile.

“Imam u obrtu dva restorana, dva kafića, to nema veze s poslovanjem kampa. Ne znam dal se spominje, ne spominje, sve je pod istim… To je ko da imate čašu vode i sada koja je kap vamo, koja namo. Glupo je tvrditi da je to za kamp,” kazao je Srećko Butković.

Otkrio je i kako je od Ministarstva turizma tražio više bespovratnih sredstava.

“Ja znam na šta vi ciljate, da mi je sin to, pa je on utjecao. Nije ništa utjecao, ja se borim ko i svaki drugi privatnik i plivam i prelivam nekada iz šupljega u prazno”, zaključio je otac ministra Butkovića, prenosi RTL.

Share This Article