VIDEO Nevrijeme u Hrvatskoj: Vjetar čupa stabla, počeo padati i snijeg

Kao što su prognoze i najavljivale prethodnih dana, danas je stigla nagla promjena vremena. Ugodne proljetne temperature i vedro vrijeme zamijenili su kiša, vjetar i znatno niže temperature, javlja N1.

Oko podneva počeo je padati snijeg u Gorskom kotaru, gdje bi se do sutra mogao formirati snježni pokrivač. Dojmu zime doprinosi i vjetar sjevenog smjera koji čupa slabla!

Nevrijeme i u Zagrebu

“Nakon jakog vjetra praćenog obilnom kišom koje je pogodilo Zagreb imali smo imali nekoliko intervencija. Radi se uglavnom o uklanjanju grana”, rekli su iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba za N1.

Vjetar čupa stabla u Međimurju

Nevrijeme je prvo stiglo u sjevernije krajeve zemlje pa je tako vjetar u Međimurju čak i čupao stabla.

Zbog olujnog vjetra na državnim cestama Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić (DC1) te između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo (DC217) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Upozorenje HAK-a

Oprezno treba voziti dionicom autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Karlovac zbog granja na kolniku.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru ponegdje ima i magle. Poteškoće u prometu moguće su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

“Zbog olujnog vjetra na državnim cestama Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić te između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Oprezno treba voziti dionicom autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Karlovac zbog granja na kolniku.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru ponegdje ima i magle. Poteškoće u prometu moguće su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila”, javlja HAK.

Puno je grmljavine u unutrašnjosti Hrvatske, javlja Neverin.hr, a osim grmljavine jako nevrijeme u Bjelovarsko-bilogorsku županiju donijelo je i tuču. U Koprivničko-križevačkoj županiji vjetar je u Križevcima osim grana stabala, polomio i električne kablove te prekinuo promet.

Facebook Komentari