Ravnatelj bolnice u Vinkovcima: Čekamo potvrdu je li kod dva pacijenta u pitanju korona virus

Kod dvojice mlađih pacijenata, koji su se nedavno vratili iz Kine, pojavili su se simptomi koji ukazuju na moguću zarazu koronavirusom. Hospitalizirani su u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, uzeti su im uzorci i poslani u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu.

Ravnatelj Opće županijske bolnice u Vinkovcima novinarima je potvrdio kako su primili dva pacijenta koja su se vratila u Hrvatsku iz Kine.

“Dvije mlađe osobe iz Vinkovaca bile su na radu u Kini, te su se po povratku javile se s određenim simptomima. Jedan je jučer imao povišenu temperaturu, a drugi respiratorne simptome. Mi smo ih zaprimili, uzeli sve uzorke i poslali Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Sada čekamo potvrdu je li u pitanju koronavirus, a trebali bi je imati već sutra, piše N1.

Ipak, po klinčkoj slici prije bi rekli da nije nego da jeste”, rekao je Krunoslav Šporčić.

Ostaju u bolnici

“S obzirom na kliničku sliku ostat će u bolnici. Sada su pod nadzorom i poduzete su sve mjere sprječavanja širenja korona virusa. Ako nije u pitanju korona virus, bit će pušteni kući”, rekao je Šporčić, te dodao da ako zabrana posjeta bude uvedena, to će biti zbog obične gripe, ne koronavirusa.

Kazao je kako su dvojica pacijenata rođeni 1996. i 1997. godine, te da su na radu u Kini bili oko 10 dana. Osim njih, još je osmero radnika išlo na rad u Kinu, i svi se jednom na dan moraju javiti epidemiologu.

Podsjetimo, u nedjelju poslijepodne javnost je doznala kako je u KBC-u Osijek hospitaliziran pacijent iz Đakova s povišenom temperaturom, a pošto se desetak dana ranije vratio sa službenog puta iz Kine odmah je upućen na Kliniku za infektologiju KBC-a Osijek gdje je hospitaliziran i izoliran od ostalih pacijenata. Njegovi nalazi pokazali su da nije zaražen koronavirusom i danas je pušten kući, piše N1.

Facebook Komentari