Osam načina kako da budete bolji prema sebi

Zbog užurbanog načina života često zaboravimo na sebe i vlastite potrebe, na brigu o sebi samima. Kako se, uz posao, obitelj, novčane probleme, stres i sve ostalo što nosi moderan način života, usmjeriti na vlastite potrebe i dobrobit? Ne brinite, u nastavku donosimo načine.

1. Uzmite više vremena za sebe
Provođenje vremena u samoći može dobro utjecati na društvene odnose, kreativnost i samopouzdanje. Bolje se upoznajemo i učimo kontrolirati emocije, kažu stručnjaci.

2. Priuštite si da ne radite ništa

Jedan od načina kako se maknuti od stresa i užurbanosti je da – ne radite ništa. S druge strane, to može biti odličan način da ponovno postanete produktivni. Kad ste bez energije naprosto niste učinkoviti.

3. Održavajte ležernija prijateljstva

Sjetite se roditelja koje srećete kad dijete ostavite u školi. Najdražeg konobara. Susjede koji šeću pse u istom parku. Njegovanje takvih odnosa pomoći će vam da se osjećate povezanije s društvenim grupama, a osim toga, neka istraživanja tvrde da se time razvija empatija.

4. Naučite uživati u stvarima kad su dobre

Razmišljajući o budućnosti i tome što će biti ako nešto krene po zlu, niste svjesni trenutne sreće. Potrebno je prihvatiti činjenicu da ne možemo biti spremni na sve potencijalne izazove.

5. Prepustite se svojim ‘pogrešnim’ užitcima

Serije i filmovi koje volimo, a znamo da su loši. Ljubavni romani i krimići koje naprosto ne možemo ispustiti iz ruku. Uzimanje mentalne pauze i uživanje u nečemu što ne zahtijeva intelektualni napor pomaže nam da se lakše nosimo sa stresom.

6. Naučite prihvatiti kompliment – pa i ako je od vas samih
Iako zvuči čudno, osjećat ćete se bolje i pomoći će vam da postignete još više.

7. Prigrlite sreću koju vam stvaraju iskustva koja se ponavljaju

Prema istraživanjima, u mnogim ćete stvarima više uživati kada ih iskusite drugi put u životu, piše New York Times.

8. Preokrenite žaljenje u rad na sebi

Nije moguće bježati od osjećaja bez posljedica. Potiskivanjem smanjujete vlastitu sreću, a s vremenom uzrokuje i fizičku bol. Najbolje je naći sredinu između izbjegavanja i suočavanja s emocijama, prenosi N1.

Facebook Komentari