VIDEO Policija o ubojstvu bankara Ibrahima Dedića: Uhićen je osumnjičenik u Zagrebu

Nakon 20 godina policija je riješila slučaj ubojstva kontroverznog bankara Ibrahima Dedića, a od 12 sati o tome počeli su iznositi pojedinosti, što je pratio DNEVNIK.hr.

Ibrahim Dedić je ubijen ispred svog doma u Ivekovićevoj ulici u Zagrebu 3. srpnja 1999. godine, a na njega su pucali napadači iz crnog BMW-a. Bio je prvi privatni bankar na ovim prostorima i policija je intenzivno, ali bezuspješno godinama tragala za njegovim ubojicama.

Sad su napokon na razgovor priveli nekoliko osoba koje dovode u vezu s ubojstvom, a od 12 sati održava će konferencija za medije koju možete pratiti na portalu.

Na početku konferencije istaknuto je da je u posljednje dvije godine riješeno 100 posto slučajeva ubojstva i pokušaja ubojstva u Zagrebu.

30. 1. 2020. policija je dovršila istraživanje nad državljaninom Hrvatske, Švicarske i Nizozemske za kojeg se sumnja da je počinio ubojstvo uz pomoć dvojice pomagača. Uhićeni do sad nije procesuiran zbog kaznenih djela. Predan je u pritvor u Zagrebu.

Rađeno je više vrsta vještačenja, između ostalih i biološko, ali ne možemo o detaljima, kazala je policija te dodala kako ne mogu potvrditi ni navode da su osobe vezane za slučaj bivši pripadnici policije i vojske.

“Prikupljanjem saznanja se došlo do sumnje”, kažu.

“Oružje još nismo našli, nastavljamo istraživanje u tom smjeru”, rečeno je.

“Nije bilo međunarodne policijske suradnje, to nam tek slijedi. Osoba je uhićena jučer tijekom dana u Zagrebu, a posljednjih 10 godina nije živio u Hrvatskoj”, kazali su u policiji.

“Branio se šutnjom”, kazali su u policiji, piše dnevnik.hr.

Policija uhitila osumnjičene za ubojstvo bankara u Zagrebu prije više od 20 godina

Share This Article