Branitelji liječeni od PTSP-a pozivaju na prosvjed protiv Beljaka

Zajednica Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a RH (u daljnjem tekstu: Zajednica) aktivno podržava građansku akciju “Branitelji protiv Beljaka” i u tom smislu pozdravlja osude govora mržnje koji je saborski zastupnik i predsjednik HSS-a, Krešimir Beljak, sustavno u javnost iznosio posljednjih tjedana, posebno na račun hrvatskih branitelja i žrtava komunističkog režima.

Omalovažavanje žrtve svih onih koji su se borili za Domovinu i u toj borbi ostavili dijelove svojeg tijela ili svoje duše, a mnogi dali i svoje živote, od pradavnih je vremena najveća uvreda koja se može izreći jednom narodu. Stoga Zajednica pozdravlja sve osude koje su na račun uvreda gospodina Beljaka i njegovog poticanja građanske nesnošljivosti ovih dana izrazile bratske braniteljske udruge.

Također, Zajednica se aktivno uključila u organizaciju prosvjeda “STOP GOVORU MRŽNJE I MEĐUSOBNOJ NESNOŠLJIVOSTI” koji će se održati u Samoboru, 09. veljače ove godine, na središnjem Trgu Kralja Tomislava, s početkom u 12.00 sati.

Cilj prosvjeda je podići glas razumne Hrvatske protiv govora mržnje i međusobnih uvreda, bez obzira na politički predznak i svjetonazor onih koji ih upućuju, stoji u priopćenju za javnost Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatsog stresnog poremećaja Republike Hrvatske, koje potpisuje Tihomir Trešćec, predsjednik udruge.

VIDEO Bivši Udbaš objašnjava kako se zaposlio, što su točno i kako radili za vrijeme Jugoslavije, a što u RH, tko je i s kojim novcem sudjelovao u privatizaciji…

Facebook Komentari